Od jakiegos czasu mam wrazenie ze slysze dziwny pulsacyjny dzwiek z przodu auta (rownomierne buczenie/bicie), cos w stylu jakby w oponie byl gwozdz tylko bardziej basowo), nie ma znaczenia czy to jazda na wprost, w bok itp. Probowalem hamowac silnikiem, jechac na roznych predkosciach ale efekt jest taki ze na wiekszych predkosciach ta pulsacja jest szybsza a czym bardziej zwalniam tym oczywiscie wolniejsza, co jest oczywiste
Opony zmienilem dzisiaj na nowe nowki letnie i jakby troche ciszej ale cos tam slychac. i juz nie wiem czy ten typ tak ma ze to sa poprostu opony czy jest to cos innego (przegub, łozysko....?)
Przegub zewnetrzny w lewym przednim kole byl wymieniany pare miechow temu bo stukal na zakretach i jest ok teraz, ale podczas zmiany opon chwycilem za przeguby i polos. Lewa miala zdecydowany luz wzdluzny jak sie ciaglo do siebie i w strone skrzyni ok.1cm. Prawa natomiast o wiele mniejszy, ledwo wyczuwalny. CZy ktos wie, czy taki luz to jest normalne w tym modelu ? bo niby przeguby wewnetrzne maja tam miec jakis luz wzdluzny ale nie wiem jak duzy ?
Prosze o pomoc jak ktos cos wie na ten temat lub ma jakis pomysl! thx