Tarcie podczas hamowania
Strona 1 z 1
rozkręć i sprawdź przecież nikt nic Ci nie powie nie rozkręcając tego.
nie no stary no to mi pomogłeś:( ale zawsze wpis na forum do przodu:) przypomniało mi się ze jak wymieniałem klocki to prowadnica ciężko chodziła ale po przesmarowaniu wszystko wróciło do normy może to to ustrojstwo halasuje
- Od: 11 kwi 2012, 18:27
- Auto: Mazda 323F BJ 99r silnik 1,5 16V 88KM ZL-DE przebieg 170tys
olek30288 napisał(a):nie no stary no to mi pomogłeś:( ale zawsze wpis na forum do przodu:) przypomniało mi się ze jak wymieniałem klocki to prowadnica ciężko chodziła ale po przesmarowaniu wszystko wróciło do normy może to to ustrojstwo halasuje
prowadnica stanęła i zjechało ci pewnie klocek wewnętrzny do zera a zewnętrzny pewnie jeszcze zdrowy. I oszczędź sobie takich tekstów bo to nie forum wróżbiarstwa i takie rzeczy to szybciej jest rozebrać i sprawdzić niż pisać na forum i czekać czy ktoś strzeli. I tak trzeba rozebrać i tak.
Spokojnie bez spinania się:) Pytałem się Was czy mieliście taki przypadek a może jakieś inne doświadczenia z podobnym problemem a to że muszę rozebrać dobrze o tym wiem i nie potrzeba mnie w tym utwierdzać.zamykam
- Od: 11 kwi 2012, 18:27
- Auto: Mazda 323F BJ 99r silnik 1,5 16V 88KM ZL-DE przebieg 170tys
olek30288 napisał(a):Spokojnie bez spinania się:) Pytałem się Was czy mieliście taki przypadek a może jakieś inne doświadczenia z podobnym problemem a to że muszę rozebrać dobrze o tym wiem i nie potrzeba mnie w tym utwierdzać.zamykam
pamiętaj aby nasmarować prowadnice nie zwykłym smarem, tylko miedziowym to unikniesz zapieczenia, bardzo często się to zdarza, klocek wewnętrzny ściachany a zewnętrzny jeszcze dobry.
U mnie po wymianie klockow z tylu, jakims cudem wyskoczyla jedna ze sprezynek
( te pomiedzy klockami ) , zaklinowala sie jakos dziwnie i tarla po tarczy. Niestety nie przezyla, zalozylem nowe i cisza.
Bez rozebrania zacisku nie dowiesz sie co ociera.
( te pomiedzy klockami ) , zaklinowala sie jakos dziwnie i tarla po tarczy. Niestety nie przezyla, zalozylem nowe i cisza.
Bez rozebrania zacisku nie dowiesz sie co ociera.
- Od: 1 lis 2011, 10:22
- Auto: Mazda 323f / 1.6 / 2002
Strona 1 z 1