przy szybkich skrętach kierownicą słychać pukanie pod podwoziem. Myślałem na początku, że to końcówka drążka, ale okazało się, iż pukanie dobiega z tego elementu:

Cóż to oznacza? Czeka mnie wymiana maglownicy?
www.mazdaspeed.pl
xedos1972 napisał(a):po wymianie zbieżność ale to pewno wiesz , miałem kiedyś takiego mechanika że jakoś sobie mierzył długość drążka czy ilość wkręcanego gwintu ale nie wiele się pomylił jak wymieniał to w hondzie civic .
decadent napisał(a):A powiedzcie mi proszę, co jest powodem stuku jak wjeżdżam przy mocno skręconych kołach na krawężnik, nie za wolno. Nie zawsze to słychać , ale często takie przytłumione walnięcie z okolicy koła, z jednej strony.
Zawiecha sprawdzana na szarpakach, luzów w układzie kierowniczym żadnych nie ma.
ja też byłem na szarpakach i co z tego i nic nie wyszło a pukało od czasu do czasu a w drugim warsztacie gość podniósł samochód poszarpał ręką i się okazało że sworzeń ma luz pionowy i po problemie .decadent napisał(a):A powiedzcie mi proszę, co jest powodem stuku jak wjeżdżam przy mocno skręconych kołach na krawężnik, nie za wolno. Nie zawsze to słychać , ale często takie przytłumione walnięcie z okolicy koła, z jednej strony.
Zawiecha sprawdzana na szarpakach, luzów w układzie kierowniczym żadnych nie ma.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość