Witam,
od paru dni zauważyłem ze przy lekkim skreceniu kierownicy w lewo pojawia sie buczenie wraz ze wrostem predkosci jest coraz glosniejsze ,buczenie jest tylko przy skrecaniu w lewo, moze ktos moglby poradzić co moze byc przyczyna tego buczenia
dzieki
dziwne buczenie przy skrecaniu w lewo
Strona 1 z 1
Też coś słyszę przy skręcaniu w lewo ale ja podejrzewam łożysko z tyło prawe.
sprwdz sobie sruby bo ostanio znajmy sie zdziwil jak mu dokrecili kolo po wymianie opon
tez mu cos buczalo.... a pozatym to moze snieg byc sprawca...
Szerokiej drogi i gumowych drzew ;)
też miałem takie podejrzenia – doszedł kolejny objaw mianowicie pukanie narastające wraz z prędkością i teraz nie wiem czy to przegub czy łożysko? może ktoś ma wiedzę czy wybite łożysko może powodować takie pukaniemapit napisał(a):Miałem podobne objawy tylko przy skręcie w prawo, w moim przypadku było to łożysko przednie prawe.
- Od: 21 maja 2008, 14:03
- Auto: Mazda 323F 2.0 DITD 2002r
Sprawdziłeś wydech?? Miałem to samo, jakby butelki z wodą przewalały się po bagażniku. Tyle, że tam pusto było
. Zajrzałem pod spód madzi i zobaczyłem, że wieszaki tłumika ledwo się trzymają a wydech lata jak chce i przy skręcie w lewo uderza o podwozie. Pozdro

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
— Mark Twain
— Mark Twain
zamówiłem łożyska wymienimy zobaczymy, dzięki wszystkim za rady po wymianie dam znać czy jest ok
pozdro
Witam,
no niestety nie udała się wymiana łożyska nie mogłem ściągnąć piasty wykrzywiłem ściągacz i nic może ktoś się spotkał z czym takim i może poradzić jak ją ściągnąć .doszło nawet do tego że przy kolejnej próbie wyleciała półośka ze skrzyni
pozdro
Witam,
no niestety nie udała się wymiana łożyska nie mogłem ściągnąć piasty wykrzywiłem ściągacz i nic może ktoś się spotkał z czym takim i może poradzić jak ją ściągnąć .doszło nawet do tego że przy kolejnej próbie wyleciała półośka ze skrzyni
- Od: 21 maja 2008, 14:03
- Auto: Mazda 323F 2.0 DITD 2002r
Podepnę się pod temat. Od pewnego czasu też mam dziwne buczenie/skrzypienie przy skręcaniu kierownicą czy to na postoju czy w czasie wolnej jazdy. Ujawnia się to jak jest ciepło na dworze lub po dłuższej jeździe.
brzmi to tak:
http://youtu.be/ovqknBeKpSk
Łożyska macpersona zostały nasmarowany i przeczyszczone, sworznie z lewej i prawej wymienione, tak jak i gumy łącznika stabilizatora. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być ? Mechanik powiedział, że nie widzi tam nic do zmiany. Wariuje już przez to.
Dzięki z góry
brzmi to tak:
http://youtu.be/ovqknBeKpSk
Łożyska macpersona zostały nasmarowany i przeczyszczone, sworznie z lewej i prawej wymienione, tak jak i gumy łącznika stabilizatora. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być ? Mechanik powiedział, że nie widzi tam nic do zmiany. Wariuje już przez to.
Dzięki z góry
-
ckjojo
Sprawdź gumę/osłonę w podłodze która osłania kolumnę kierownicy. Miałem coś podobnego tylko ciszej "buczało" u mnie ale aż na kierownicę się przenosiło. Pozdrawiam.
Nie wyważaj drzwi które ktoś wcześniej otworzył :–)
- Od: 23 maja 2009, 14:40
- Auto: 323f BJ 1,3 16V 1999
Strona 1 z 1