Witam
Przy hamowaniu miałem bicie kierownicy przy około 100km/h. Bardzo duży. Wymieniłem tarcze + klocki. Przez jakieś 1000km był spokój a teraz znowu to samo. Ale przy ok 70km/h. Najczęściej przy gorących. Co ciekawe to nie zawsze to czuć. Klocki + tarcze firmy TRW. Przez ok 300km były delikatnie docierane.
nowe klocki + tarcze i znowu efekt bicia
Strona 1 z 1
a przed założeniem wyczyściłeś dokładnie piastę żeby tarcza równo przylegała?
już poprawiłem piastę miało być
już poprawiłem piastę miało być
Ostatnio edytowano 2 sie 2011, 00:07 przez Neonixos666, łącznie edytowano 2 razy
jaką pastę ? chodzi Ci o pokrycie tarcz takim środkiem antykorozyjnym ? Jeśli tak to ten środek zmyłem rozpuszczalnikiem. Nie pisałem tego, ale przy ostrym hamowaniu słychać jak gdyby taki odgłos kauczuku. Jakby klocki były miękkie. Może muszą się jeszcze dotrzeć ?
sprawdz czy tloczki pracuja ci luzno bo prawdopodobnie ten kto ci to robil spier...... sprawe i tloczek nie odbija prawidlowo i klocki w czasie jazdy dotykaja lekko tarczy ktora caly czas sie grzeje wjechales w kaluze i pokrzywilo tarcze szkoda twojej kasy na nowe do czasu jak nie zrobisz tego pozadnie mozesz miec tez problem z przewodami hamulcowymi sa zapchane i nie odbija ci tloczek dzieje sie tak gdy nie wymienia sie plynu hamulcowego max co dwa lata przerabialem ten problem w hondzie crx
mechanika,zawieszenia, rozrzady diagnostyka komputerowa pomagam w zakupie samochodu (oceniam stan techniczny przed zakupem pomagam zbic cenne )crawley anglia west sussex 07521055674 wojtek
- Od: 7 paź 2010, 21:46
- Auto: mazda 6 2008 2.0
Strona 1 z 1