Podwyższyć tył samochodu 323F BJ ZL

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez maniekps2 » 20 cze 2010, 07:37

Witam. Wymieniłem amortyzatory z przodu samochodu firmy Kayaba (gazowe) Ponieważ jeden amortyzator puszczał olej i stracił swoją sprawność. Po tej wymianie zauważyłem że przód mojej mazdy podniósł się do góry znacząco co do starych amortyzatorów?!Proszę o propozycję podniesienia tyłu mazdy, czy można podłożyć coś pod tylne amortyzatory?
Początkujący

Od: 27 mar 2008, 12:37
Auto: MAZDA 323f BJ 1,5 16V. 2000rok

Postprzez .Wojtas. » 20 cze 2010, 10:18

Dziwna sprawa, bo od wymiany samych amortyzatorów nic nie powinno się ani opuścić ani podwyższyć, za wysokość auta odpowiadają sprężyny. No chyba że sprężyny też wymieniłeś. A jak nie to może coś źle zmontowałeś? Może sprężyny włożyłeś do góry-nogami , choć w przypadku 323 BJ nie powinno to mieć znaczenia, albo nie włożyłeś poprawnie sprężyny w łoże u góry lub nie ułożyłeś na dole w półkę poprawnie i dlatego pieje <co?> Ewentualnie kupiłeś za wysokie amory, ale to małoproawdopodobne bo byś nie miał ugięcia przodu, lub był by znikomy.

PS. Co do podwyższania tyłu to bym się wstrzymał z tym. Lepiej przód doprowadź do normy.
RoadRunners Cruzing Squad
Początkujący

Od: 8 maja 2007, 10:16
Auto: była: Mazda 323 BG 1997
jest: Mazda 323 BJ 2003