Podwyższyć tył samochodu 323F BJ ZL
Strona 1 z 1
Witam. Wymieniłem amortyzatory z przodu samochodu firmy Kayaba (gazowe) Ponieważ jeden amortyzator puszczał olej i stracił swoją sprawność. Po tej wymianie zauważyłem że przód mojej mazdy podniósł się do góry znacząco co do starych amortyzatorów?!Proszę o propozycję podniesienia tyłu mazdy, czy można podłożyć coś pod tylne amortyzatory?
- Od: 27 mar 2008, 12:37
- Auto: MAZDA 323f BJ 1,5 16V. 2000rok
Dziwna sprawa, bo od wymiany samych amortyzatorów nic nie powinno się ani opuścić ani podwyższyć, za wysokość auta odpowiadają sprężyny. No chyba że sprężyny też wymieniłeś. A jak nie to może coś źle zmontowałeś? Może sprężyny włożyłeś do góry-nogami , choć w przypadku 323 BJ nie powinno to mieć znaczenia, albo nie włożyłeś poprawnie sprężyny w łoże u góry lub nie ułożyłeś na dole w półkę poprawnie i dlatego pieje
Ewentualnie kupiłeś za wysokie amory, ale to małoproawdopodobne bo byś nie miał ugięcia przodu, lub był by znikomy.
PS. Co do podwyższania tyłu to bym się wstrzymał z tym. Lepiej przód doprowadź do normy.

PS. Co do podwyższania tyłu to bym się wstrzymał z tym. Lepiej przód doprowadź do normy.
RoadRunners Cruzing Squad
- Od: 8 maja 2007, 10:16
- Auto: była: Mazda 323 BG 1997
jest: Mazda 323 BJ 2003
Strona 1 z 1