Skrzecząca łapa sprzęgła
Strona 1 z 1
Od jakiegoś czasu po rozgrzaniu silnika podczas wciskania i puszczania pedała od sprzęgła strasznie skrzypi, skrzeczy jak stare drzwi
Ogłoś dochodzi ze skrzyni od łapy, sam siłownik sprzęgła dobrze pompuje i trzpień jest przesmarowany. Na samej łapie jest wyczuwalny lekki luz góra-dół i w boki. Jak można zaradzić temu skrzypieniu i co jest przyczyną? Samo sprzęgło pracuje jak najbardziej poprawnie, nie ślizga się, łożysko nie szumi.
- Od: 24 lut 2008, 16:33
- Auto: Honda CR-V
Hyundai Getz 1.1
Była Mazda 323F BJ FS 2.0
niestety problem siedzi w skrzyni i tam trzeba celować smarem itp..ale ostrożnie, aby nie natłuścić sprzegła bo go nie będzie..
pozdr
E.
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Tylko jak to smarować jak tam pełno pyłu w środku. Odkręcać skrzyni mi się nie uśmiecha. A jakby tak przedmuchać sprężonym powietrzem? Ewentualnie później jakiego smaru użyć? Słyszałem takie rzeczy najlepiej użyć smaru z dodatkiem dwusiarczku molibdenu.
- Od: 24 lut 2008, 16:33
- Auto: Honda CR-V
Hyundai Getz 1.1
Była Mazda 323F BJ FS 2.0
Witam.
Z tego co wiem mazda ma problem z pedałem sprzęgła. U mnie też skrzeczy ale znalazłem gościa co znał się na rzeczy i przerobił/naprawił system z jakąś sprężynką. Od czasu do czasu jak cofam na pół-sprzęgle to lekko zaczyna skrzypieć.
pozdrawiam
Z tego co wiem mazda ma problem z pedałem sprzęgła. U mnie też skrzeczy ale znalazłem gościa co znał się na rzeczy i przerobił/naprawił system z jakąś sprężynką. Od czasu do czasu jak cofam na pół-sprzęgle to lekko zaczyna skrzypieć.
pozdrawiam
- Od: 11 lis 2007, 19:01
- Auto: mazda 6 136 km kombi 2003 r
Strona 1 z 1