Wyskakujący piąty bieg

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Artec » 21 mar 2010, 17:28

Witam,
jestem świeżym użytkownikiem na forum ale za to posiadaczem Mazdy już ładnych parę lat.Planuję zmianę auta na nowsze i znalazłem taki egzemplarz http://allegro.pl/show_item.php?item=964788241 który mnie zainteresował lecz jest jeden problem a mianowicie wyskakujący piąty bieg.
Jak myślicie co może być przyczyną i czy według was jest to poważna usterka?
Pozdrawiam
Artec

Postprzez pawlo1030 » 21 mar 2010, 19:34

jeśli się okaże że to w skrzyni to ..........koszta,koszta i sam raczej tego nie naprawisz. myślę że za te pieniądze znajdziesz coś innego.
lepiej 5 minut robić i godzinę myśleć niż 5 minut myśleć i godzinę robić
Forumowicz

Od: 31 mar 2009, 20:59
Auto: 323f bj 2.0 DiTD 2001r.

Postprzez borealis » 28 kwi 2010, 14:49

witam. Ja miałem taką usterkę ale przy golfie III musiałem zakupić nową skrzynię biegów ponieważ naprawa była nie opłacalna . Najpierw wymieniłem poduszkę od silnika i skrzyni bo były zużyte( może to jest tylko przyczyną w tym aucie) poprawiło się na jakiś miesiąc później znowu to samo pojechałem do mechaniora aby rozebrał skrzynie i oświadczył mi , że rozwalony jest tryb piątego biegu i czwartego mogło to być spowodowane wyciekiem oleju lub też przeładowaniem auta. Tylko, że do VW golfa III generacji części jest dużo używanych i są one tanie a do mazdy tej co chcesz kupić bo mam taka samą tylko że 2002 rok i benzyna w gazie części jest mało i trochę droższe. Pozdrawiam
Początkujący

Od: 21 kwi 2010, 21:40
Auto: mazda 323f BJ 1,6 98 kM 02 rok