witam!
jestem siweżo upieczonym posiadaczem mazdy 323f z 2001r, silnik 2,0diesel 101KM, klimatyzacja.
mój problem polega na tym ze jak podniosłem dywanik z przodu od pasażera to zauważyłem broązowawą plame na wykładzinie auta. czy ktoś się orientuje co to może wyciekać?
pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
PS po 2dniach na tej plamie zrobił się biały nalot – jakby pleśń.
wyciekający płyn pod siedzeniem ???
Strona 1 z 1
anchor popraw temat na zgodny z regulaminem
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Suloo napisał(a):moze jakis soczek??pewnie cos sie rozlalo albo gdzies odplyw wody spod szyby jest nieszczelny i kapie do srodka
na 100% to nie był soczek!!! szukam jakiejś innej przyczyny bo już mam zabrudzony dywanik.... musze chyba pojechac do mechanika...
woda to to tez nie jest ,diesel raczej tez nie....
pozdrawiam
- Od: 26 maja 2009, 16:37
- Auto: mazda 323F 2001 1998ccm ditd
Ja bym jednak proponował zdjąć nogę z gazu jak jeździsz z pasażerami... co niektórzy widocznie mają problemy ze zwieraczami – odrobina stresu i nieszczęście gotowe
A potem się dziwisz że masz mokro pod fotelami...
A potem się dziwisz że masz mokro pod fotelami...
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
Witam,
pod dywanikiem u pasażera lubi pływać ropka z przeciekającego TCV, może sprawdź czy nie przecieka (info w dziale diesla).
Zastanawia tylko ten nalot, oby to był soczek mniesze wydatki.
Pozdrawiam
pod dywanikiem u pasażera lubi pływać ropka z przeciekającego TCV, może sprawdź czy nie przecieka (info w dziale diesla).
Zastanawia tylko ten nalot, oby to był soczek mniesze wydatki.
Pozdrawiam
H4n50n napisał(a):Polecam odkręcić elementy pod schowkiem
w BJ zeby dostac sie do filtra kabinowego wystarczy wyjac schowek, a zeby wyjac sam filtr to trzeba w jednym egzemplarzu odkrecic srube 10 lub w innym motylka. sorry za offtop
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Mako napisał(a):H4n50n napisał(a):Polecam odkręcić elementy pod schowkiem
w BJ zeby dostac sie do filtra kabinowego wystarczy wyjac schowek, a zeby wyjac sam filtr to trzeba w jednym egzemplarzu odkrecic srube 10 lub w innym motylka. sorry za offtop
U mnie w BJce (2002 r. 2.0 DiTD) nie ma filtra kabinowego (a na pewno nie ma go za schowkiem, pare osob szukalo)...
- Od: 14 kwi 2009, 14:10
- Auto: Citroen Xsara Picasso SX Pack, 1.6 16v, 2007r.
poprz. M 323F BJ, 2.0 DiTD, 2002 r.
Złe myslenie , były juz próby zaklejania TCV – bezskutecznie .anchor napisał(a):narazie zalepilem zawor silikonem
TCV polączony jest z PCM , paliwo przedostaje się z pompy przez przewod ( jego izolacje ) wprost do PCM , PCM zapewne plywa w ropie co w konsekwencji uszkodzi jego podzespoly.zastanawia mnie to w jaki sposob diesel dostaje się od przodu silnika az pod siedzenia pasazera ....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Strona 1 z 1