Witam,
Grzeje mi sie przednia lewe felga. Byelem u mechinka – cos tam blaszki, klocki przeciscil ale dalej jest to samo. Zacząlem czytac i widze ze potrzebuje chyba zestaw naprawczy do hamulców(right?). Pytnie wiec co taki zestaw powinien zawierac i gdzie moge go kupic?
Z góry dzieki za odp.
Grzejąca sie felga, hamulce
Strona 1 z 1
Haszcz napisał(a):gdzie moge go kupic?
www.carspeed.pl
lub na forum poszukaj kolegi Smirnoff On ma takie cuda
-
waldii
A jaki smar zastosować do przesmarowania prowadnic zacisku przedniego , kupiłem zestawy naprawcze na przód i tył i zamierzam porozbierac cylinderki tylne i przedni z tłoczkiem , poprzeczyszczać i poskładać , wydaje sie łatwe ale mam obawy że nie pójdzie tak łatwo , , czy ktos robił cos takiego i może zapodać info co i jak w jakiej kolejności i na co zwrócić szczególną uwagę.
Ja niedawno miałem dokładnie takie same objawy tyle że lewy tył z tym że raz mi się felga grzała a raz nie. Czasem od razu po starcie czułem że coś mi hamuje a czasem już podczas jazdy nagle nie mogłem się rozpędzić. trzy wizyty u mechanika i odkryliśmy co to może być. Okazało się że uszczelka tłoczka odpowiedzialna za chronienie go przed brudem była przedziurawiona. Po ściągnięciu tej uszczelki i tłoczka okazało się że był brudny i nie cofał się cały do środka z tego powodu miałem takie przygody z grzejącą się felgą i kopcącymi dymem klockami. Kupiłem reperaturkę zacisku tylego czyli komplet samych uszczelek do wymiany jest tam ich chyba 5 lub 6 i nie powiem że było to łatwe zadanie żeby znaleźć te reperaturkę gdzie w ASO kosztuje 350 zł komplet na dwa koła (tył). U ciebie jest przód więc nie będzie tak źle bo z przodem nie ma problemu jak dzwoniłem do różnych sklepów to koszt jakieś 20-40 zł. Jak ktoś jeszcze nie wie to podaję do wiadomości że reperaturki zacisku tylnego do BJ-ek są takie same jak w mazdach 626
dzieki wszystkim którzy odpowiedzieli i za info
Strona 1 z 1