Tunel środkowy z podłokietnikiem – odkręcanie
Strona 1 z 1
Czy ktoś kiedyś próbował odkręcić ten tunel środkowy bez uprzedniego wykręcania przednich foteli? Jest on przykręcony na 6 śrub, po 3 na stronę. Do skrajnych śrub można bez problemu dojść chociażby przesuwając fotele do przodu. Najgorzej jest z dostępem do tych środkowych, znajdujących się w okolicach zapięć do pasów. Właśnie z nimi mam problem, bo nie mogę do nich dojść.
Moja M http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=115425
Ciężka stopa = lekki portfel :)
- Od: 14 cze 2009, 18:17
- Auto: Mazda 323 BJ 1,3 16V 1998r
Odkręcenie foteli to nie problem. Odpinasz akumulator, potem kostki pod fotelami i wykręcasz śruby fotela. Szybciej pójdzie niż gimnastykowanie się 

Madzia sprzedana, na forum na pewno jeszcze wrócę ;)
- Od: 16 paź 2009, 13:17
- Auto: Była 323f BJ – dzielnie służyła, ale sprzedana. Jeszcze tu wrócę :)
Tak też zrobiłem. Wykręciłem jednak tylko śruby od foteli. Kostek od poduszek pod fotelami nie odpinałem. Wystarczyło to jednak do swobodnego dojścia do wszystkich śrub. Na reszcie mam teraz gdzie oprzeć łokieć
Wcześniej miałem tunel bez podłokietnika. Dzięki za pomoc. Przy demontażu posłużyłem się jeszcze twoją instrukcją wyciszania mazdy.
Moja M http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=115425
- Od: 14 cze 2009, 18:17
- Auto: Mazda 323 BJ 1,3 16V 1998r
Odkręcałem dziś tunel bez wyjmowania foteli. Środkowe śruby (bo pewnie w nich problem) odkręcałem tak: od strony kierowcy odpiąłem i podwinąłem tapicerkę od spodu i jest dojście pod fotelem. Od strony pasażera trzeba trochę nagiąć ten plastik osłaniający szynę i trochę pod kątem da się odkręcić. Fotele oczywiście na maksa do tyłu. 5 min roboty.
Strona 1 z 1