Witam.
Pojawia sie taki klopot:
Przy wlaczeniu ogrzewania cieplo z wylotu po lewej i prawej stronie sie pojawia ale nie jest zbyt rewelacyjnie wielkie. Gorzej jest w nogi – praktycznie nie ma wcale a w schowku mam praktycznie snieg;) – paskudne zimne powietrze wieje szczegolnie u pasazera jesli chodzi o nawiew ponizej deski rozdzielczej... nie wspomne juz o ogrzewaniu szyb – bywa tez niestety roznie:(
Czy ktos moze mi pomoc?
Problem z ogrzewaniem
Strona 1 z 1
ja mam podobnie (już 9 zima z kolei z moją Mazdą 323F'01). zaraz po odpaleniu silnika też bucha ciepło jak sam określiłeś ,,nie jest zbyt rewelacyjnie wielkie", ale już po przejechaniu kilku/kilkunastu kilometrów poprawia się
czasami jak podkręce ogrzewanie na maksymalny stopień to już sie ''kotłownia'' robi. Więc wydaję mi się, że ten typ tak ma.
Może inni posiadacze 323F 2001-2003
się wypowiedzą?
ps. mam wersję comfort + bez klimy to tak na marginesie
Może inni posiadacze 323F 2001-2003
ps. mam wersję comfort + bez klimy to tak na marginesie

- Od: 9 kwi 2005, 21:00
- Auto: Mazda 3 BL 1.6 2013; Mazda 3 BL 2.0 Disi 2012;
była;Mazda3 1.6 Active 2006 & Mazda3 2.0 Sport 2009
323F BJ 2.0 FS Sportive '01
Ja tam po odpaleniu włączam ogrzewanie na pozycję startową (symbol wiatraczka), mając ustawione 22 stopnie. To starcza, żeby szyba nie zaparowała. Jak silnik się w pełni rozgrzeje, czyli 1-3Km, przełączam siłę nawiewu na auto i zaraz jest ciepło. Wolę dać silnikowi się nagrzać, później jest łatwiej ogrzać wnętrze. Ja mam wersję z klimatyzacją i regulacją automatyczną.
- Od: 6 paź 2008, 17:56
- Auto: mazda dwa zero
gerz20 – ja mam tak jak Ty! Posiadam praktycznie identycznie tylko ze ja mam wersje Sportive ale tez nie mam klimatyzacji... kurcze i co teraz? POMOCY!
W poniedzialek rano zawoze autko do mechanika – mam nadzieje ze to nic powaznego i bedzie mial czas aby przed swietami do niego zajrzec i zostawiam moja Mazde w serwisie...
PS. Po przejechaniu nawet 30-40km nadal mam tak samo! Nie mam goraca w aucie...
W poniedzialek rano zawoze autko do mechanika – mam nadzieje ze to nic powaznego i bedzie mial czas aby przed swietami do niego zajrzec i zostawiam moja Mazde w serwisie...
PS. Po przejechaniu nawet 30-40km nadal mam tak samo! Nie mam goraca w aucie...
---------------
Nowicjusz świata Mazdy... wkraczający w nowy etap życia:)
No moze juz nie taki nowicjusz... :P
Szkoda ze nikt mi nie mogl doradzic...
Na przyszlosc dla innych – przy moim problemie byl to... filtr kabinowy badz tez przeciwpylkowy – rozne nazwy tego sprzetu (wymiana).
Koszt z wymiana u mnie to niecale 130zl.
Grzeje jak trzeba!
Pozdrawiam
Na przyszlosc dla innych – przy moim problemie byl to... filtr kabinowy badz tez przeciwpylkowy – rozne nazwy tego sprzetu (wymiana).
Koszt z wymiana u mnie to niecale 130zl.
Grzeje jak trzeba!
Pozdrawiam
---------------
Nowicjusz świata Mazdy... wkraczający w nowy etap życia:)
No moze juz nie taki nowicjusz... :P
Strona 1 z 1