Posiadam to cos w temacie. Czyli klimatyzacja. Skorzystalem z instrukcji ale nadal nie wiem jak tego uzywac. W sumie to moje pierwsze auto z klima wiec moze obecne funkcjonowanie tego systemu jest wynikiem mojej nie wiedzy a nie jego dysfunkcji.
Mamy:
– przycisk A/C – czyli on/off klimatyzacji
– przyciski gora / dol podnoszace / obnizajace temperatur co 1 stopien. Ich dlouzsze przytrzymanie informuje na jaka predkosc mam ustawic wentulatro i przez jakie wyloty wypuscic powietrze dla maksymalizacji komfortu
– przycisk z ikonka termometra ? ktora po wcisnieniciu powinna wskazac temp. zewnetrza.
– oczywiscie pokretla prekosci wentylacji i kierunku wylotu powietrza
Ustawiam 28 stopni, predkosc 1 nawiem nogi/twarz. Odczuwam wrazenie ze powietrze jest za zimne, zarowno przy wlaczonym i jak i wylaczonym przycisku A/C. Jedyna mozliwosc by lecialo cieple powietrze to ustawienie temp. na MAX czyli powyzej 30 stopniu, ale wtedy jest powietrze za cieple i nie da sie wytrzymac w aucie. Oczywiscie testowalem to na postoju, jak i podczas jazdy, przy zimnym jak i rozgrzanym silniku.
W jaki sposob nalezy uzywac tej klimatyzacji bo dopeiro minelo 48h a juz tesknie do starych pokretel cieplo / zimno.
Zawsze po ustawieniu temp na MAX i nagrzaniu wnetrza, a nastpenie obnizeniu temp do np 23 stopni, z wylotow caly czas wydobywa sie cieple powietrze – powzyej 36 stopni – dopiero po 10 min gdy juz wszystko jes mokre i spocone to robi sie chlodno, czyli za zimno. Wrrr nie mam cierpliwosci do tego.
Dodatkowo po wcisnieciu przycisku ktory powinien wskazywac temp zewnetrza wyswietlane sa wartosci z przedzialu 52-57 stopni, jednak mam wrazenie ze jest troszke chlodnie na zewnatrz w listopadzie ;–)
Dzieki za wszelkie sugestie

pozdrawiam