Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Efki i do pełni szczęścia brakuje mi tylko zamykanego bagażnika.
Otóż bagażnik zamyka się razem z centralnym zamkiem w drzwiach. Jednak jak jadę to centralny mam z reguły otwarty więc i bagażnik też. Jerst to kłopot bo kumplowi w czasie postoju na światłach gwizdneli z mojego auta laptopa i mam teraz zgryz czy i mi się nie przydarzy taki zonk.
Wydaje się że jazda z zamkniętymi zamkami jest dość niebezpieczna a w przypadku jakiegoś nieszczęścia to zamki się nie otwierają wraz ze zgaśnieńciem silnika więc tu może być problem z ewentualnym dostępem gdy trzeba będzie udzielić pomocy.
Stąd pytanie czy można to jakoś zaprogramować lub inaczej ustawić w taki sposób aby w czasie jazdy zamki lub sam bagażnik były zamknięte a w przypadku gdy zgaśnie silnik to by się automatycznie otwierały tak aby po naciśnięciu klamki drzwi się dało otworzyć.
Pozdrawiam Artek07
Poprawiłem nazwę tematu na poprawną. Proszę o stosowanie się do zasad nazewnictwa tematów. Moderator
Niezależne zamykanie bagażnika
Strona 1 z 1
Jeżeli nie da się tego ustawić przez komputer diagnostyczny to jedynym wyjściem jest założenie najprostszego alarmu z funkcją anty kidnaper.
Poydrawiam
Poydrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
hmm –> elektronika
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Strona 1 z 1