Jak się podpina wężyk od spryskiwacza do maski?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez jpc » 16 kwi 2009, 21:20

witam, mam od kilku dni mazde :) jest świetna, tylko kilka drobnych rzeczy do zrobienia, typu własnie ten spryskiwacz..

do rzeczy. przy samej masce jest taki plastikowy chwytak w którego wpycham te kolanko z rurką, prawda? problem w tym że od kolanka nie mam rurki którą bym miał dalej poprowadzić w maske. ja ją kupię, ale czy do tej rurki potrzebuje jeszcze coś? czy ją po prostu nakladam na taki jakby szpikulec który się znajduje od spodu maski w miejscu gdzie 'leci woda' ? chyba jest tam potrzebne coś co bedzie trzymać? nie wiem bo wiecej nie wyczulem palcem bo nie ma tam dostępu, musze poodrywać te zaczepy, prawda?
Początkujący

Od: 15 kwi 2009, 21:21
Auto: 323f BJ, TD, '00r

Postprzez Jacekm_ » 16 kwi 2009, 21:46

Tam są wężyki elastyczne pomiędzy tymi "kolankami" i dyszami spryskiwaczy. Kup wężyk o odpowiedniej średnicy i załóż go na wcisk – tak jest w oryginale.
Forumowicz

Od: 6 paź 2008, 17:56
Auto: mazda dwa zero

Postprzez jpc » 18 kwi 2009, 19:44

kupiłem dzisiaj wężyk po dlugisz poszukiwaniach, jednak okazało sie że tam jednak muszę go poprowadzić do dwóch dziurek (a myslalem że gdzies tam w środku jest trójnik, moje niedopatrzenie). nigdzie tego trójnika nie mogę znaleźć. ktoś wie gdzie tego szukać? na allegro widzialem, w ostateczności tam kupię, jednak chcialbym normalnie w poniedzialek, lub nawet w niedziele podskoczyć i kupić. castorama? obi? w castoramie byłem po sam przewód i mieli takie ale nie na metry, a te co mieli na metry to nie pasowały.. w obi to już nawet węzyka nie widzialem..

taka prosta rzecz, a tyle jeżdżenia, to chyba jedyny plus :)

dopisane: ok, znalazłem w obi w wieliczce trójnik i przewód :)
Początkujący

Od: 15 kwi 2009, 21:21
Auto: 323f BJ, TD, '00r