Wyjęcie halogenu ze zderzaka
Strona 1 z 1
Witam.Mam Mazdę 323F 2,0 DITD z 1999r i mam problem z lampą halogenową,w jaki sposób wyjąć całą lampę czy muszę odkręcić cały zderzak czy jest prostszy sposób.Proszę o rady z góry dziękuję
-
masa5712
xXx napisał(a):Naprawdę trzeba być idiotą i to kompletnym, żeby tego typu temat założyć w tym dziale...
Jak pewnie nie zauważyłeś jestem nowym uczestnikiem tego forum,nie wszystko zdążyłem przeczytać ale wypraszam sobie takich zwrotów a zresztą każdy ocenia innych swoją miarą.Pozdrawiam i przepraszam uczestników za niewłaściwe umieszczenie tematu
-
masa5712
Przenosze temat do dzialu 323, bardzo prosze zapoznac sie z Regulaminem dzialu 323
Niestety nie potrafie pomoc, w GE/CA byly sruby wokol halogena i nie trzeba bylo zdejmowac zderzaka.
Niestety nie potrafie pomoc, w GE/CA byly sruby wokol halogena i nie trzeba bylo zdejmowac zderzaka.
Hmmm, mam ten sam problem. Podobno da się wyjąć halogen bez zdejmowania zderzaka ale mnie się to nie udało. Według manuala dla 323f BJ po liftingu trzeba wyjąć zderzak aby zdemontować halogen. Niestety dla naszej wersji BJ nie ma manuala więc nie jest napisane czy trzeba wyjąć czy nie. Kiedyś próbowałem go wyjąć ale za nic nie chciał wyjść bez zdjęcia zderzaka. Odkręciłem śruby od spodu ale nadal trzymało go coś od góry. Dostępu do śruby od góry nie ma więc raczej zderzak trzeba wyjąć. Całe szczęście nie jest to przesadnie trudne. Jedyny problem to fakt, że zderzak trzyma się także na śmieszny zatrzask pod każdym reflektorem. Udało mi się go wyjąć, lecz włożyć go z powrotem za Chiny nie potrafię. Trzeba chyba wyjąć reflektor aby ładnie założyć z powrotem zderzak (zatrzask). Jeżdżę więc ze źle dolegającym zderzakiem i czeka mnie ponowne wymontowanie halogenu, bo gdzieś ma nieszczelność i przemaka. Niech ktoś się wypowie, kto poradził sobie lepiej z wyjmowaniem halogenu, reflektora albo zderzaka 
Poprzednio: Mazda 323f BJ 2.0 DiTD 90hk 99r
Mazda 626 GW 2.0 DiTD 101hk 2000r
Czarny Fiat Punto I 1,1 SPI, LPG, 55KM :D
Mazda 626 GW 2.0 DiTD 101hk 2000r
Czarny Fiat Punto I 1,1 SPI, LPG, 55KM :D
- Od: 6 gru 2007, 11:29
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 MZR-CD 121hp 02r 298kkm
Peugeot 407 SW 1.6 Hdi
Citroen Saxo Electrique 03
Strona 1 z 1