Problem z nowymi przewodami WN
Jest taki problem. Kolega kupił już ze trzy komplety przewodów WN najpierw janmor potem Jc japońskie niby, nastepnie sentech`a. Wszystkie tuż po założeniu miały przebicia, czy już nie ma dobrych przewodów, czy to jakieś podróby, bo już ręce opadają. A może przyczyna tkwi gdzie indziej.
Na sentechach samochód pracował dużo lepiej niż na poprzednich lecz po 2 tygodniach i te już sprawiały sporo problemów. Samochód szarpie ma dziury w przyśpieszaniu. Przewody świecą się jak choinka.
Na sentechach samochód pracował dużo lepiej niż na poprzednich lecz po 2 tygodniach i te już sprawiały sporo problemów. Samochód szarpie ma dziury w przyśpieszaniu. Przewody świecą się jak choinka.
Bimbak napisał(a):to raczej wina złego doboru kabli
nie inaczej skoro
nor napisał(a):świecą się jak choinka
A kable kupiłeś do Twojego silnika? Jeśli tak, to sprawdź, czy są czyste i dobrze ułożone. Nie powinny się nigdzie ze stobą stykać. Jeśli jest to możliwe, to rozłóż je tak, aby było najdalej od siebie. NGK to najlepsze przewody Wysokiego Napięcia...
Pozdrawiam
..::GofNet::..
Pozdrawiam
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
GofNet napisał(a): NGK to najlepsze przewody Wysokiego Napięcia...
zgadzam się
Oprócz nich pozostają jeszcze
BartekB napisał(a):kable BERU – sprawdzają się tak jak NGK
nie sądzę aby były z nimi problemy, lub ewentualnie BOSCH – mam u siebie od roku i jest ok.
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
Cóż i tak bedzie zmuszony zakupić inne kable. Ile takie porządne kable kosztują, bo te NGK były jakos podejrzanie tanie wg mnie. Słyszałem że porządne kable kosztuja w granicach 50 zł za szt. I gdzie najlepiej kupić aby mieć pewnośc jakości i ewentualnej bezproblemowej reklamacji (tfu tfu).
Jak kupisz w pewnym miejscu, to będziesz miał gwarancję i satysfakcję. Hurtownie, uznane sklepy, itd. Ja kupuję np. w InterCars'ie, który połączył się (a właściwie przejął) JC wraz z ich pustymi magazynami
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
nor napisał(a):Słyszałem że porządne kable kosztuja w granicach 50 zł za szt
porządne kable kupuje się w kompletach, a nie na sztuki czy na metry
Ktoś mi też kiedyś BERU polecał, ale NGK sprawdzone i to wielokrotnie. Koszt kompletu to ok 280-350pln
O jaką mazde i jaki silnik chodzi?
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Bimbak napisał(a):NGK sprawdzone i to wielokrotnie. Koszt kompletu to ok 280-350pln
dokładnie – nie wierzę w ori NGK poniżej 200zł
nor napisał(a):I gdzie najlepiej kupić aby mieć pewnośc jakości i ewentualnej bezproblemowej reklamacji (tfu tfu).
Smirnoff
-
waldii
Grzyby napisał(a):nie wierzę w ori NGK poniżej 200zł
komplet np. do FS kosztuje w granicach 250
waldii napisał(a):Smirnoff www.carspeed.pl
Solidny i sprawdzony kolega... wie co dobre do naszych aut i chały nie sprzedaje...
- Od: 10 gru 2005, 13:12
- Auto: Mazda 626 GE FS 93`& KL 92`
Witam, ja upilem jakies dziwne niebieskie kable, moze to i Janmor ale sie sprawuja bardzo dobrze. A co do BERU to poprzednie moje auto bylo sprowadzone z niemiec i tam mialo zalozone oryginalne swiece i kable beru i auto sie spisywalo doslownie idealnie!!Zadnych problemow, takze nie watpie w jakosc wyrobow tejze firmy.
- Od: 11 lis 2007, 22:03
- Auto: Mazda 626 2.5 V6
Witam. A ja po raz kolejny polecam przewody TESLA. Mijają kolejne miesiące i nie wiem co to problem z kablami WN.
www.expert.auto.pl
www.expert.auto.pl
- Od: 9 sty 2007, 16:05
- Auto: dawniej – dwie zielone 626, GE – obecnie OMEGA MV6 – tez zielona
klub3 napisał(a):Mijają kolejne miesiące i nie wiem co to problem z kablami WN
Tez mam od prawie roku jakies badziewia.Chodzi dobrze autko ale nie zmienia to faktu,ze NGK wymiata.
-
waldii
buba74 napisał(a):komplet np. do FS kosztuje w granicach 250
Niewiele więcej kosztują oryginalne przewody do FS/FP (FS01-18-140) w ASO Mazdy. Z tym że w komplecie są 4 nowe plastiki które trzymają przewody w należytym ułożeniu
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F