Webasto
Strona 1 z 1
mam webasto sęk w tym ze nie wiem za bardzo jak ono działa i czy działa... Dlatego potrzebuje informacji
Ostatnio edytowano 21 mar 2007, 16:05 przez kruszonkin, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 12 mar 2007, 15:08
- Auto: 323f 99r 2.0 90KM
Zapewne masz jedyną w Polsce 323 f z Webastem. Jakiś czas temu widziałem taką na Allegro ale to pewnie właśnie Ty ją kupiłeś. Podjedź do firmy która zajmuje się zakładaniem takiego ogrzewania – oni powinni mieć najlepsze rozeznanie. W serii w Mazdach webasta nie było.
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
szkoda ze ja nie kupilem 323f z webastem rok temu a mialem taka mozliwosc
bo bym byl pierwszy
ale jakos to przezyje
ale jakos to przezyje
Alarmy, sterowniki c.z., centralne zam.
www.REMOTRONIX.com
www.REMOTRONIX.com
- Od: 20 kwi 2005, 19:38
- Auto: Było:
323F BG 1.6 '92
323F BA 1.5 '97
323F BA 1.5 '96
Jest:
3 BP 2.0 '19
troche ot.. czy ta 323f jest w kolorze takiej jasnej zieleni / kameleon? :–) Jesli tak to miałem ją kupić wcześniej od gościa który sprowadził ale przeraził mnie ten silnik 1.8. Potem ten gość sprzedał to auto jakimś innym handlarzom i pojawiła się na allegro za jakąś jeszce wyższą cenę
.
- Od: 2 lut 2007, 07:48
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V BG 1994
ravi napisał(a):ale przeraził mnie ten silnik 1.8.
A to niby czemu?
Za duże spalanie? – przecież jak się katuje 1,6 to wychodzi na to samo
Może OC większe? – z tym się zgodzę, płacę o 100 zł więcej w skali roku...
No chyba że o awaryjność chodzi... To bez dwóch zdań: 1,8 BP SOHC jest po BP 1,8 turbo i 1,3 N/A najmniej wysilonym silnikem z rodziny BG, także zdąży jeszcze trochę pojeździć bez remontu
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
widze pogłębiamy OT
więc odpowiem: Z tego co testowałem to 1.8 nie ma aż tak gigantycznej różnicy w przyspieszeniu, a rocznie dochodzi stówka za OC no i spalanko ok. 2l więcej na setkę. Ja głównie jeżdże w mieście, a to tam najbardziej będzie się objawiać ta różnica w spalaniu.
A fakt tamta Fka była wypasiona – pełne wyposażenie + webasto – kusiło mnie cholernie. Koleś chciał tylko 4700+opłaty. Potem sprzedał ją komuś innemu (jakiemuś handlarzowi) i pojawiła się na allegro bodaj za 5200.
A fakt tamta Fka była wypasiona – pełne wyposażenie + webasto – kusiło mnie cholernie. Koleś chciał tylko 4700+opłaty. Potem sprzedał ją komuś innemu (jakiemuś handlarzowi) i pojawiła się na allegro bodaj za 5200.
- Od: 2 lut 2007, 07:48
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V BG 1994
kruszonkin – możesz uzupełnić profil? Chciałbym wiedzieć skąd jesteś, bo ew mogę Ci podać adres firmy w Częstochowie, która właśnie zajmuje się m.in. montażem ogrzewania postojowego. Mógłbyś podjechać i pogadać. Ew masz tu telefony: (0-34)-361-22-71; 502-333-913. Firma to Pro-auto.
ravi – OC to fakt, spalanie także, ale dziwi mnie że nie widziałeś różnicy 19 KM i 25 Nm (w stosunku do BP SOHC) lub 44 KN i 34 Nm (w stosunku do BP DOHC) (nie wiem jaki tamta Mazda miała silnik). No ale jak sam piszesz – skoro 1,6 Ci bardziej odpowiada to nie ma problemu
ravi – OC to fakt, spalanie także, ale dziwi mnie że nie widziałeś różnicy 19 KM i 25 Nm (w stosunku do BP SOHC) lub 44 KN i 34 Nm (w stosunku do BP DOHC) (nie wiem jaki tamta Mazda miała silnik). No ale jak sam piszesz – skoro 1,6 Ci bardziej odpowiada to nie ma problemu
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Orin napisał(a):Zapewne masz jedyną w Polsce 323 f z Webastem..
To ja byłem pierwszy
Orin napisał(a): W serii w Mazdach webasta nie było.
Chyba dopiero od 6-tek w dieslu sie pojawiły.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Orin napisał(a):Zapewne masz jedyną w Polsce 323 f z Webastem
Dobre kilka lat temu, gdy szukałem samochodu o mało nie kupiłem 323 BG 1.6 z 1993 roku. Miała założone Webasto, silnik chodził idealnie, ale zniechęcił mnie ogólny stan karoseri i tapicerki- auta nie szanował poprzedni właściciel

Ludzie nie są stworzeni do pracy ponieważ męczą się w niej.
- Od: 31 maja 2006, 21:43
- Auto: MX5 1.8 Miracle , Honda Civic Sport
to napewno to samo autko o którym jeden z kolegów pisał...
. jak tylko znajde chwilke poczytam regulamin i obiecuje się poprawić. handlarzyki musieli sporo opuścić, bo jak sie okazało sporo było do poprawek, ale już wychadze na prostą....
. co do webasta to już mam instrukcję, wiec jakoś go przebadam...
dzieki za zainteresowanie i pozdrawiam
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
dzieki za zainteresowanie i pozdrawiam
- Od: 12 mar 2007, 15:08
- Auto: 323f 99r 2.0 90KM
Orin napisał(a):Zapewne masz jedyną w Polsce 323 f z Webastem. Jakiś czas temu widziałem taką na Allegro ale to pewnie właśnie Ty ją kupiłeś. Podjedź do firmy która zajmuje się zakładaniem takiego ogrzewania – oni powinni mieć najlepsze rozeznanie. W serii w Mazdach webasta nie było.
Moja Mazda rozwnie posiada Webasto, jestem z Czestochowy. Jesli ktos chce moge podzielic sie doswiadczeniem z uzytkowania
- Od: 21 mar 2007, 16:30
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 16v 94r
MR.PETER – moglibyśmy się kiedyś spotkać? Chętnie bym sobie to obejrzał
Studiujesz, pracujesz?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam.
Może ktoś mi pomóc? Plisss.....
Pilnie potrzebuję instrukcja programowania sterownika webasta, mam model z takim kwadratowym zegarkiem w kokpicie i nie potrafię go ustawić. Moje webasto włącza się tylko na 5 min i już, jak ustawić żeby działało ok. 20-30min?
Może ktoś mi pomóc? Plisss.....
Pilnie potrzebuję instrukcja programowania sterownika webasta, mam model z takim kwadratowym zegarkiem w kokpicie i nie potrafię go ustawić. Moje webasto włącza się tylko na 5 min i już, jak ustawić żeby działało ok. 20-30min?
Każdy ma prawo do szczęścia, nie każdy ma szczęście do prawa. 
- Od: 1 wrz 2007, 00:55
Strona 1 z 1