Czy jest tu ktoś kto ma doświadczenie w wyciaganiu wykładziny z podłogi w BJ-tce??

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez waskimazda » 10 gru 2016, 17:17

Witam może za wczesnie na tego posta bo tak na wiosne chce zakonserwowac podwozie swojej madzi podłoga wymaga wspawania łaty i trzeba wyjąć wykładzine może nie cała ale chce cała bo bym pomalował podłoge od góry czymś myśle o hamerite a spód auta by mi umalował jakiś profesjonalista jak znacie jakiegos dobrego gościa od konserwacji podwozia w okolicach sieradza to możecie polecić.
Jak ktos ma wiedze jak zdjac te plastiki co zakrwywaja te kielichy w bagażniku moze sie swoja wiedza podzielić :)
Jezeli chodzi o wykladzine to głownie mi chodzi o ten tunel co podlokietnik jest jak go zdemontować bo myśle z z kanapą i fotelami dam rade możecie mi wyslac jakies linki z lektórą <oczko>
Forumowicz

Od: 17 lut 2016, 12:04
Auto: mazda 323f 2.0 ditd 2003r
VW Polo 6r 1.6TDI 90KM 13r

Postprzez rav 75 » 11 gru 2016, 09:07

W podłokietniku masz zaślepki,pod nimi wkręty (nie pamiętam czy była tam popielniczka – pod nią są na pewno),zaślepka pod dźwignią zmiany biegów,wkręty na wysokości wybieraka skrzyni biegów,pod zapalniczką/popielniczką w konsoli z nawiewami. Do zdemontowania wykładziny musisz zdjąć dodatkowo wszystkie wewnętrzne plastikowe osłony progów,słupków,a śruby od foteli i kanapy zacznij już sukcesywnie polewać jakimś odrdzewiaczem.
Plastiki z tyłu zacznij od osłony pasa tylnego (wciski metalowe,trzeba energicznie szarpnąć do góry),spinki plastikowe na wysokości kielicha (1 szt),przed kielichem (zobaczysz ją jak położysz do przodu oparcie),do zdjęcia boczki kanapy tylnej (pod boczkami przykryta wykładziną śruba na klucz 12,po wykręceniu wysuwasz do góry) pod nimi ukarzą się pozostałe spinki plastikowe. Dodatkowo boczki tylne są na metalowe wciski-lekko podważysz same odskoczą. Tył do ogarnięcia w 20 minut (obie strony)
rav 75