Radio fabryczne grało i nagle przestało

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Damianno220 » 8 gru 2016, 19:34

Witam.
Posiadam fabryczne radio bez cd i kaset które grało idealnie do momentu gdy przejechałem szybciej przez bardzo dziurawą drogę. Nagle zrobiło się cicho. Pierwsze co przyszło mi do głowy to odpięta albo luźna kostka ale gdy wyciągnąłem radio wszystko było na swoim miejscu, radio działa ale nie ma dźwięku. Próbowałem nawet poruszać wiązka przewodów za kostka ale nic to nie dało . Dodam ze gdy jeżdżę po nierównej drodze to słychać dźwięk ale przerywany jakby jakiś kabel był luźno, i gdy przekręcam kluczyk aby włączyć radio to głośnik w prawych tylnych drzwiach robi tak jakby pierdniecie i nic więcej. Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)
Damianno220

Postprzez Maryjuszz » 12 gru 2016, 15:27

Miałem podobny problem i rozwiązaniem okazało się to, że zwierały się kable przy głośniku. Trzeba zdejmować boczki i sprawdzić kable przy głośnikach.
Forumowicz

Od: 9 sty 2016, 11:23
Auto: Mazda 323f 2.0 DiTD 2001