Problem ze światłami: żarówki blado świecą.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez irixo » 29 paź 2016, 18:27

Witam

Mam problem z przednimi światłami. Jakiś czas temu lewe przestało mi świecić jasnym światłem tylko zrobiło się blade. patrząc na żarówkę, żarówka świeci ale nie pełnią swojej mocy. To samo stało się wczoraj z moim drugim światłem, które normalnie świeciło. Jak włączę światła drogowe, to tylko jedno mi świeci, to co wczoraj przestało świecić jasno. Szukałem już tematów na forum, ale wszystkie były z zeszłego roku lub z przed dwóch lat i bez odpowiedzi. Czy naprawdę nie ma nikigo komu by się udało taki problem naprawić.Sprawdzałem już bezpieczniki, ale to nic nie pomogło.

Będę wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedz lub podpowiedz. :)
irixo

Postprzez zadra » 11 lis 2016, 23:16

Zmierz napięcie na zaciskach żarówki – w złączce którą zapinasz na żarówkę.
Może napięcie gdzieś "zanika", choć wówczas żarówka świeciłaby słabiej i bardziej na żółto.
Jakie masz żarówki? Jeśli napięcia będą ok to wymiana na inną nową żarówkę powinno pomóc..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]

staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Forumowicz

Od: 27 cze 2007, 18:07
Auto: HONDA civic VIII
1,8 Stoczterdzieścikuniów z maską gazową na pyskach ciągnących sedana :-P

Postprzez dzaper » 12 lis 2016, 00:36

Sprawdź wtyczki przy lamach czy się gdzieś nie przytopily lub wyczyścić styki
Forumowicz

Od: 21 paź 2015, 21:06
Auto: Mazda premancy 2.0