brak kierunków

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez piciu 123 » 5 maja 2016, 19:09

mam problem z gniazdem wyjściowym na przyczepkę, a mianowicie nie mogę podłączyć przyczepki bo nie mam kierunkowskazów ponieważ na wyjściu z gniazda zamiast kierunków słychać włączającą się jak by pompkę paliwową . Proszę o poradę co to może być Dziękuje.
piciu 123

Postprzez bejot » 16 maja 2016, 09:33

Witam, widzę że nikt nie wypowiedział się w ww temacie, to może ja coś podpowiem.
Mam dokładnie taki sam model Mazdy, i także gniazdo do podłączenia przyczepki. Mój pojazd zakupiłem od Niemca, który płakał kiedy się rozstawał z pojazdem.
Zainstalowane jest gniazdo 13 pinowe. Po zakupieniu adaptera / przejściówki z 13 na 7 pinów, okazało się że razem z włączeniem kierunkowskazów, odzywa się sygnał dźwiękowy. Tak jest u mnie, może i u kolegi jest coś takiego. Ten sygnał u mnie nie jest bardzo głośny, ale jest. Poza tym gniazdo ma jeszcze 3 dodatkowe bezpieczniki.

Ciekawe czy coś podpowiedziałem
Forumowicz

Od: 22 mar 2012, 11:18
Auto: 323 F; BJ; 1.6 l; ZM-DE; 16/DOHC; 98 KM; 2001r.
Zukuzumochi