Brak podświetlenia obrotomierza
Strona 1 z 1
Witam mam Mazde 323f BJ 2002r. 1.6 benzyna otóż mam taki problem jakiś czas temu nie mam podświetlenia oborotmierza oraz na pokrętłach od klimy i nawiewu sprawadzałem wszystkie bezpieczniki pod maską oraz w środku w nogach u kierowcy i wszystko gra jak ktos miał podobny przypadek to proszę o pomoc
. Następnym problemem jest nie działająca szyba u kierowcy nie reaguje na przycisk także nie wiem co się stało a do pasażera reaguje więc także proszę pomoc w tym
Rozbierz obudowę dzrwi i sprawdź, czy się wtyczka nie poluzowała. A skoro będziesz miał już boczek rozebrany to sprawdź też mechanizm podnoszenia szyby
- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
Zobaczyłem te żarówki tylko problem jest z dostaniem ich bo czytałem ze to są jakieś toshiba v2 i nigdzie na necie nie moge znaleźć a jak dzwoniłem do różnych firm z częściami to tylko do aso mnie wysyłają czy naprawdę jest tak ciężki dostęp albo można je zamienić jakimiś innymi ? a co do szyby to wtyki są okej wiec chyba silniczek do wymiany i od tego czasu jak przestała działać szyba to kopie mnie prąd gdy dotykam drzwi
wg tego filmiku rozbierałem, wyjmowałem i praktycznie wszystkie wymieniłem (należy uważać na gumeczki na nich nadających kolor – są delikatne i mogą rozerwać się przyściąganiu). Bardzo łatwo to sie wszystko robi ...
A żaróweczki standardowe, w pierwszym lepszym motoryzacyjnym pokazałem, mieli i kupiłem za pare złotych.
A żaróweczki standardowe, w pierwszym lepszym motoryzacyjnym pokazałem, mieli i kupiłem za pare złotych.
żarówki na 99% są z oznaczeniem t5 
Te żaróweczki idzie kupić na ebayu – w razie potrzeby kikaj, to dam Ci miary na jakąś aukcję 

- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
Tak jak kolega pisze uważaj na zielone kapturki, są baaardzo delikatne i często mocno trzymają. Mi niestety nie udało się wszystkich pościągać bez uszkodzeń. Na szczęście nie widać tego na zegarach, podejrzewam że oprócz kapturków w samych zegarach jest filtr.
Dodam jeszcze że warto wymienić wszystkie od podświetlenia zegarów. Efekt jest bardzo fajny, a zostawiając niektóre stare może się okazać że podświetlenie będzie nierównomierne.
Dodam jeszcze że warto wymienić wszystkie od podświetlenia zegarów. Efekt jest bardzo fajny, a zostawiając niektóre stare może się okazać że podświetlenie będzie nierównomierne.
na allegro jak i w sklepach motoryzacyjnych można kupić kapturki/gumki 3-6zł szt
a żarówki to zwykłe t5
a żarówki to zwykłe t5
Strona 1 z 1