Planuję wymienić tylną wycieraczkę w 323F BJ zgodnie z istniejącym modem z Mazdy 6. Ładna, zabudowana wycieraczka z ramieniem.
Niestety, standardowa wycieraczka od 323F BJ ma 350mm jeśli dobrze pamiętam, do max. 380mm. Ramię z wycieraczką od Mazdy 6 ma tylko 300mm.
Znalazłem na popularnym portalu aukcyjnym ramiona z wycieraczkami od Mazd 3 i 5, które mają przynajmniej 350mm. Lepsza byłaby dłuższa.
Pytanie: czy będzie pasowało do 323F BJ? Potwierdzone w necie znalazłem tylko od Mazdy 6, a bez zakupu nie mam możliwości przymierzenia czy będzie pasować.
[mod] Tylna wycieraczka i ramię od Mazdy 3/5/6
Strona 1 z 1
No to sam sobie odpowiem
Wycieraczka i ramię od Mazdy 3 (2003-2009) nie pasuje do 323F BJ. Ramię jest za długie i zahacza o spojler (lotkę). Mimo, że wycieraczka ma taką samą długość, to przesunięta jest o ok. 3cm na zewnątrz, co mogłoby sprawić, że zbierze większą część szyby. Dodatkowo, nakrętka nie złapie śruby mocującej, bo jest za krótka, a oczko w ramieniu za grube.
Wycieraczka i ramię od Mazdy 3 (2003-2009) nie pasuje do 323F BJ. Ramię jest za długie i zahacza o spojler (lotkę). Mimo, że wycieraczka ma taką samą długość, to przesunięta jest o ok. 3cm na zewnątrz, co mogłoby sprawić, że zbierze większą część szyby. Dodatkowo, nakrętka nie złapie śruby mocującej, bo jest za krótka, a oczko w ramieniu za grube.
Strona 1 z 1