Panel klimatyzacji.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez burza22 » 21 cze 2015, 17:44

Witam.
Mam Mazdę 323 F BJ 2,0DITD i mam problem z panelem nawiewu/klimatyzacji.
W celu włączenia klimatyzacji muszę wcisnąć przycisk (taki okrągły po lewej oznaczony A/C) . Gdy siła nadmuchu (od 0 do 4) jest na 1 jest ok. Klimatyzacja działa, podświetlona jest kontrolka na przycisku A/C. Po zmianie mocy nadmuchu np na 2 kontrolka gaśnie i klimatyzacja nie działa. Zakupiłem 2 inne panele (używane) i niestety problem się pojawia taki sam.
Problem z tego co zauważyłem (ale mogę się mylić) jest w pokrętle mocy nawiewu. Czasami zdarza się że ustawiając pokrętło pomiędzy 3 a 4 klimatyzacja się załącza (zapala się kontrolka)
Czy ma ktoś pomysł jak zrobić żeby chłodziło na każdym topniu lub ma panel, który na 100 % jest sprawny pod tym kątem ?
Jeśli już był taki temat, a go przeoczyłem proszę o podanie linku lub moderatora o przeniesienie do tematu wcześniejszego.
burza22

Postprzez 323fbjrybnik » 22 cze 2015, 09:16

viewtopic.php?f=115&t=107443

wg mnie najlepiej kupić nowy regulator :)
Początkujący

Od: 10 kwi 2015, 14:13