Niedawno zakupilem Mazde 323f bj i chciałbym zaczerpnąc pomocy od forumowiczów na temat fabrycznego radia. Moje radio nie ma CD ani zmieniarki a poprostu chce miec czysty dzwięk z odtwarzacza MP3 (transmitery i wymiana radia na inne odpada gdyz orginalne baardzo mi sie podoma :–) ) Wiem że na forum byl poruszany temat ale nic konkretnego nikt nie pisze no moze poza tym:
viewtopic.php?f=397&t=123377&hilit=aux
z tym ze nie jestem elektronikiem i jakos nie widzi mi sie rozbieranie radia i takie zamoróbki :/
Wolałbym odnależć opis kostki (od zmieniarki) i z pinów wyprowadzić AUX. Czy to mozliwe w ogóle...? Mysle ze tak skoro zmieniarka daje sygnal na radio (w sensie urzadzenie) to dlaczego odtwarzacz mp3 mogłby jej nie zastąpic
schematy kostek znalazlem pod linkiem (trzeba poszukać mazdy kostki oczywiście) :
http://djlj24.fm.interia.pl/kable/oem.htm
wydaje mi sie ze ta mniejsza kostka to właśnie jest od zmieniarki i piny 5-6-7 są właśnie odpowiedzialne za Wejście dzwieku z innego źródła...czy moze ktos potwierdzić to..? pomocy!! A moze tak sie nie da.. Prosze o konkretne porady. Poniżej fotka mojego radyjka: