witam,
musiałem włamać się do swojego własnego samochodu rozbijając trójkątną szybę w prawych, tylnych drzwiach,
kupiłem nową na alle za całe 19 zeta, ale mam problem z jej ponownym wstawieniem, [ posiadam nieuszkodzoną uszczelkę]
i teraz pytanie, na które nie uzyskałem odpowiedzi przeglądając niniejszy dział:
czy do jej zamontowanie konieczne jest rozmontowanie drzwi, czy da się jakoś wcisnąć od wewnętrznej strony?
a jeżeli owo rozmontowanie jest konieczne, to czy drzwi tylne są zespawanym monolitem, czy te dwa płaty blachy ,z których się składają są rozdzielne ?
czy do wymiany małej, trójkątnej szyby w tylnych drzwiach konieczne jest...
Strona 1 z 1
Drzwi do rozebrania całe,pod uszczelką na ramce śruba na śrubokręt krzyżakowy,jak odchylisz prowadnicę szyby (nie trzeba wyjmować szyby,wystarczy opuścić do samego dołu) trójkąt bez problemu wsuniesz na swoje miejsce.
-
rav 75
niestety nie poradziłem sobie z rozebraniem drzwi,
odkręciłem śrubkę pod uszczelką drzwi, odgiąłem minimalnie prowadnicę szyby i wstawiłem ten trójkąt od zewnątrz, uprzednio rozcinając jego uszczelkę na dwie części, bo inaczej by się nie dało,
przerwy w gumie będą zaklejone, a że są małe, to wystarczy kropla jakiegoś czarnego lepika i nic nie będzie widać,
odkręciłem śrubkę pod uszczelką drzwi, odgiąłem minimalnie prowadnicę szyby i wstawiłem ten trójkąt od zewnątrz, uprzednio rozcinając jego uszczelkę na dwie części, bo inaczej by się nie dało,
przerwy w gumie będą zaklejone, a że są małe, to wystarczy kropla jakiegoś czarnego lepika i nic nie będzie widać,
Strona 1 z 1