Witam,
niestety w mojej klimatyzacji pogniły przewody. Nie byłoby w tym nic strasznego, bo przecież części do naszych mazd jest ogrom. Niestety do mojej wersji nie mogę znaleźć jednego przewodu, który łączy osuszacz z chłodnicą. Część handlarzy mówiło, że takiej przewodów nie ma, bo gotowy przewód jest przytwierdzony na stałe do chłodnicy.
Nie mogę się z tym zgodzić, ponieważ widać śrubę mocującą, co potwierdza zdjęcie:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c72 ... 617ba.html
A może to ja nie potrafię szukać i pomożecie mi znaleźć ten przewód na jakieś aukcji lub sklepie?
Pozdrawiam,
Pjotr
Przewody klimy – do osuszacza BJ 1.6 16V
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 23 cze 2013, 12:49 przez Pjotrowski, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 22 cze 2013, 14:44
- Auto: 323f BJ 1.6 16v 2002 r.
zapodaj zdjęcie , z domysłu chodzi i o kawałek rurki która idzie ze skraplacza do osuszacza ? jak tak to ten element występuje tylko przy skraplaczu do kupienia ,są dwa typy skraplacza do mazdy 323BJ z rurką na stałe przylutowaną do skraplacza i mocowaną na śrubkę .oba skraplacze są zamienne ,ten z rurką odkręcaną łatwiej skraplacz zamontować bez wyjmowania chłodnicy .
PS. Jakieś nowe imię powstało Piotr przez j czy to taki bajer
PS. Jakieś nowe imię powstało Piotr przez j czy to taki bajer

xedos1972
Poprawiłem link do zdjęcia.
Jak widać rurka przykręcana jest zarówno przy osuszaczu jak i skraplacza.
Czy to oznacza, że bez zakupu skraplacza nie dostanę tej rurki? ;(
Co do podpisu to był pseudonim artystyczny, nawiązujący do nicka z forum;)
Pozdrawiam,
Piotrek
Jak widać rurka przykręcana jest zarówno przy osuszaczu jak i skraplacza.
Czy to oznacza, że bez zakupu skraplacza nie dostanę tej rurki? ;(
Co do podpisu to był pseudonim artystyczny, nawiązujący do nicka z forum;)
Pozdrawiam,
Piotrek
tak jak napisałem wcześniej występuje razem ze skraplaczem ,rurkę możesz dostać przez allegro, jakąś zlokalizować w twoim rejonie , skraplacz może być uszkodzony tobie potrzebna rurka.co ci się w niej zepsuło tam nie ma co, dwa mocowania +oringi chyba że ktoś nieźle ją wyginal przy demontażu
xedos1972
Tak, skorodowała czy zgniła – jest bąbel. Obawiam się, że to samo mogło spotkać też mocowania.
Czy nic nie zepsuje jak te rurki wykręcę sam, i bez nich będę jeździł? Oczywiście zabezpieczę pozostawione wloty, by nic się tam nie dostało. Mam obawy czy podczas jazdy nic nie ma tak jakiegoś obiegu, który zassałby izolację z zalepionych otworów. W instalacji raczej nie ma gazu, bo już na drugi dzień po nabiciu klima przestała działać. Po kontraście najwięcej widać śladów na tej rurce i na osuszaczu przy gniazdach.
Pozdrawiam,
Piotrek
Czy nic nie zepsuje jak te rurki wykręcę sam, i bez nich będę jeździł? Oczywiście zabezpieczę pozostawione wloty, by nic się tam nie dostało. Mam obawy czy podczas jazdy nic nie ma tak jakiegoś obiegu, który zassałby izolację z zalepionych otworów. W instalacji raczej nie ma gazu, bo już na drugi dzień po nabiciu klima przestała działać. Po kontraście najwięcej widać śladów na tej rurce i na osuszaczu przy gniazdach.
Pozdrawiam,
Piotrek
zabezpiecz otwory przed wilgocią to wystarczy ,sprężarka się nie załączy bez obaw .skąd jesteś ?
według mnie ta rurka powinna wyglądać tak jak na foto.
widocznie była przerabiana, chyba że się mylę i ZM ma inaczej to rozwiązane .
zapytaj w foxrzeszow może mają lub sprowadzą ale pewno tylko oryginał za jakieś 200 zł
według mnie ta rurka powinna wyglądać tak jak na foto.
widocznie była przerabiana, chyba że się mylę i ZM ma inaczej to rozwiązane .
zapytaj w foxrzeszow może mają lub sprowadzą ale pewno tylko oryginał za jakieś 200 zł
xedos1972
dobry zakład powinien albo sam dorobić lub pospawać
ceny są mega.............duże
za rurkę oryginalną w foxrzeszów co prawda nie tą dłuższą 550zł
ceny są mega.............duże
za rurkę oryginalną w foxrzeszów co prawda nie tą dłuższą 550zł

- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
a to by nie pasowało przecież chodzi tylko o średnice
http://allegro.pl/mazda-323-f-bj-rurka- ... 93479.html

ta z aukcji jest z drugiej strony. Ją mam sprawną.
Prawie codziennie przeglądam allegro bez efektu
Prawie codziennie przeglądam allegro bez efektu
Twoja jest inna niż ta, którą mam w aucie.
Moja jest prawie cała prosta i jedyne zgięcia są przed gniazdami.
Moja jest prawie cała prosta i jedyne zgięcia są przed gniazdami.
mnie się wydaję że twoja była już kombinowana ,to zgrubienie co jest na niej to jest w około ? jeśli tak to była skracana i spawana .podaj mi vin na PW to sprawdzę w EPC mazdy numer części u ciebie .
oto układ rurki u mnie i dlaczego są zagięcia
oto układ rurki u mnie i dlaczego są zagięcia
xedos1972
Strona 1 z 1