Witam
Mam prośbę może ktoś się spotkał z podobnym zjawiskiem ...
Centralny zamek otwiera się zupełnie sam po ... kilku minutach czasami po 3 czasami po 30 bez znaczenia czy zamykam samochód z kluczyka czy z pilota.
Jeśli ktoś ma pomysł lub sugestię gdzie szukać problemu będę bardzo wdzięczny.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Centralny zamek z pilota
Strona 1 z 1
heh może po prostu chce być ukradziony??
A tak poważnie to chyba z kompem alarmu coś nie tak. Miałem Peugeota 306 kiedyś z centralnym i tez wariował... jemu pomagał reset poprzez odłączenie akumulatora.
- Od: 19 wrz 2010, 11:55
- Auto: Mazda 323F BJ DiTD 99'
Nie jestem pewien, ale centralny chyba automatycznie się odryglowuje, jak są drzwi otwarte. Tylko nie mam pewności, bo nie jestem przy aucie. Zakładając że tak jest, to może masz uszkodzoną którąś krańcówkę, i się zamek odryglowuje, bo centralka dostaje sygnał, że drzwi są otwarte. Tak coś kojarzę, że tak jest, jak się próbuje zaryglować przy otwartych drzwiach, więć to może to być na tej samej zasadzie. Tylko, że teoretyzuje, to nic pewnego...
- Od: 6 paź 2008, 17:56
- Auto: mazda dwa zero
Tak to oczywiście sprawdziłem faktycznie przy nie zamkniętych drzwiach centralny nie zadziała ale u mnie niestety działa centralny tylko po np 5... czasem 20 – 30 minutach sam otwiera wszystkie zamki i tu mam problem nie wiem gdzie szukać przyczyny.
- Od: 28 wrz 2007, 16:22
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V
Ja miałem zupełnie odwrotną sytuację przy zamkniętych wszystkich drzwiach zawsze po upływie około 2 min. centralny sam zamykał auto, podobało mi się to ale po wyjęciu aku. sytuacja taka nie ma już miejsca
miałem również świecącą czerwoną diodę w ory radio po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, to również zniknęło . Co może być przyczyną? Czy jak przejadę odpowiednią ilość km. wszystko wróci do normy? może to bezpiecznik, jutro sprawdzę.
- Od: 10 lut 2010, 16:42
- Auto: Mazda 323F BJ 2.0 DiTD 02'
witam.. mam mały problem. wymienilem wkladki zamków od drzwi na nowe poniewaz poprzednie uszkodzili mi zlodzieje.. po wymianie samochodu nie da sie zamknac z oryginalnego pilota, trzeba wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic, wtedy centralny zamek dziala. co ciekawe gdy naciskam przycisk zamykania drzwi na pilocie normalnie mrugaja kierunkowskazy tylko po prostu drzwi sie nie zamykaja.. nawet gdy nacisne przycisk otwierania drzwi i ich nie otworze to po jakims czasie kierunki mrugaja sugerujac ze samochod sie zamknal.. jeszcze jedna roznica jaka zauwazylem to ze gdy przy otwartych drzwiach wcisne w drzwiach bolec do zamykania drzwi to normalnie odbijal bo drzwi otwarte, a teraz z nowymi wkladami nie.. dodam ze byl tez odlaczony na jakis czas aku..
czy ma ktos jakis pomysl co moglo sie stac ze pilot nie zamyka drzwi? czy wymiana wkladek zamkow ma na to jakis wplyw?
pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za odpowiedzi..
czy ma ktos jakis pomysl co moglo sie stac ze pilot nie zamyka drzwi? czy wymiana wkladek zamkow ma na to jakis wplyw?
pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za odpowiedzi..
- Od: 19 kwi 2009, 17:36
- Auto: Była: 323BJ DITD
Była: Mazda 3BM HB 2015
Jest: Mazda 6 GJ 2016 2.5
Strona 1 z 1