Witam
Jestem od nie dawna posiadaczem mazdy 323f 2.0 DiDT 2002 modelowo 2003 i Mam takie pytanie gdzie moge znalesc sterownik od centralnego zamka?? Z kluczyka mi działa a z pilota nie i chcem sie dostac do sterownika i zobaczy o co chodzi? jak ktosc wie to prosze o odpowiedz
Pozdrawiam
Sterownik Centralnego Zamka
Strona 1 z 1
mialem tak,winne byly styki pod guzikami.zestaw naprawczy-10zl.
a ja mam pytanko – jak najprostrzym sposobem zrobic jakis sygnal dzwiekowy lub podpiac pod migacze fabryczny sterownik.wkurza mnie juz cofanie sie i sprawdzanie czy zamknalem

a ja mam pytanko – jak najprostrzym sposobem zrobic jakis sygnal dzwiekowy lub podpiac pod migacze fabryczny sterownik.wkurza mnie juz cofanie sie i sprawdzanie czy zamknalem

Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
mogłem wprowadzić cię w błąd różnie podają lokalizacje transpondera może znajdować się pod kierownicą , ja mam sedana i u mnie znajduje się w bagażnikuGlobson napisał(a):wymieniałem baterie i nic dałem dla elektryka w pracy i sprawdział i mowił z napiecie jest w pilocie
xedos1972
xedos1972 napisał(a):mogłem wprowadzić cię w błąd różnie podają lokalizacje transpondera może znajdować się pod kierownicą , ja mam sedana i u mnie znajduje się w bagażniku
Dokładnie tak – w sedanie jest w bagażniku w hatchback'u pod kierownicą i w większości ma wewnętrzną antenę.
Mała prośba – jak uda Ci się zlokalizować ten odbiornik – mógłbyś wrzucić zdjęcia jak jest podłączony – chcę u siebie go zainstalować ale oryginalnie go nie posiadam. Z tego co wiem będę potrzebował dodatkową wiązkę kabli.
- Od: 5 kwi 2011, 10:03
- Auto: Mazda 323F BJ 1,6 SPORTIVE 2002r
Pod kierownicą? Nie pod deską w okolicy przycisków od halogenów/tcs/regulacji świateł? Pod kierownicą,na kolumnie mam moduł od immobilizera.
-
rav 75
Witam.
Mam pytanie, a może nawet problem. Otóż w świeżo zakupionej maździe 323 1.6 bj sportive centralny sam się zamyka. Czy to norma w tym modelu? Myślałem, że jest ok – wyłączam silnik, wychodzę z autka i za chwilkę zamknięty ale... No właśnie zawsze jest ale... Dziś na włączonym silniku z kluczykiem w stacyjce wyszedłem z samochodu zamknąłem drzwi i jak wróciłem za chwilkę to auto chodzi, a ja nie mogę wejść do środka
Czy to normalne i trzeba pamiętać, aby wyciągać kluczyk, czy coś nie tak z tym centralnym?
Mam pytanie, a może nawet problem. Otóż w świeżo zakupionej maździe 323 1.6 bj sportive centralny sam się zamyka. Czy to norma w tym modelu? Myślałem, że jest ok – wyłączam silnik, wychodzę z autka i za chwilkę zamknięty ale... No właśnie zawsze jest ale... Dziś na włączonym silniku z kluczykiem w stacyjce wyszedłem z samochodu zamknąłem drzwi i jak wróciłem za chwilkę to auto chodzi, a ja nie mogę wejść do środka

- Od: 22 lis 2012, 18:50
- Auto: 323f BJ 1.6 98KM sportive 2003r
Do spradzenia siłowniki w drzwiach kierowcy, pasażera lub bagażnika i wiązka czy nie jest przetarta i nie przywiera do masy. Wygląda na to że jeden z siłowników sterujących wysyła sygnał do zamkniecia drzwi. Ewentualnie do spradzenia pilot czy nie wysyła po pewnym czasie sygnału "zamknij".
Hirek
- Od: 13 wrz 2007, 20:06
- Auto: Mazda 6 KOMBI 2.3 166KM, 2007 LPG
Mazda 323F BJ 1.8 16V 1999 LPG Blos
Ja używam urządzenia do pomiaru częstotliwości pilotów. Powinni mieć takie w każdym ASO.
Możesz też spróbować włączyć radio na fale długie i naciskać przycisk na pilocie, powinno być słychać pykanie w radiu. Niestety nie zasze to działa.
Możesz też spróbować włączyć radio na fale długie i naciskać przycisk na pilocie, powinno być słychać pykanie w radiu. Niestety nie zasze to działa.
Hirek
- Od: 13 wrz 2007, 20:06
- Auto: Mazda 6 KOMBI 2.3 166KM, 2007 LPG
Mazda 323F BJ 1.8 16V 1999 LPG Blos
Myślę, że to coś z pilotem bo jak wczoraj wieczorem sprawdzałem, to jeżeli otwieram i zamykam z kluczyka wszystko jest w jak najlepszym porządku i nie zamyka się samo. Jak wrócę z pracy to pooglądam jeszcze przy wiązkach w drzwiach.
A jeżeli chodzi o samego pilota to jest on już trochę zużyty i żeby otworzyć lub zamknąć wystarczy delikatnie musnąć obuszkiem palca przycisk lock lub unlock. Więc może kwestia leży po stronie gumek pod przyciskami? Nie miałem mazdy wcześniej i nie wiem jak to powinno działać ale w innych samochodach trzeba jednak na pilocie te guziki wcisnąć, żeby zamknąć otworzyć autko.
A jeżeli chodzi o samego pilota to jest on już trochę zużyty i żeby otworzyć lub zamknąć wystarczy delikatnie musnąć obuszkiem palca przycisk lock lub unlock. Więc może kwestia leży po stronie gumek pod przyciskami? Nie miałem mazdy wcześniej i nie wiem jak to powinno działać ale w innych samochodach trzeba jednak na pilocie te guziki wcisnąć, żeby zamknąć otworzyć autko.
- Od: 22 lis 2012, 18:50
- Auto: 323f BJ 1.6 98KM sportive 2003r
Strona 1 z 1