lampka oświetlenia kabiny

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez copyfield » 6 sie 2012, 07:34

:( Po otwarciu drzwi powinna się zapalić lampka oświetlenia kabiny i po zamknięciu drzwi zgasnąć.
Tymczasem od wczoraj "ciemność" :(
Lampki włączone "ręcznie świecą" żarowka więc odpada. Domyślam się, że chodzi o jakiś automacik "ściemniacz" lub jakiś bezpiecznik poszedł.
Tylko gdzie on jeeeeest <co?>
może ktoś podeśle linka
copyfield

Postprzez surbannippal » 6 sie 2012, 09:04

Ja bym tam zaczął od sprawdzenia krańcówek w drzwiach. I pytanie czy przy żadnych drzwiach się nie zapala, czy sprawdzałeś tylko kierowcy
Forumowicz

Od: 8 kwi 2011, 08:34
Auto: Mazda 323f Bj '98 1,8

Postprzez copyfield » 6 sie 2012, 10:01

sprawdzałem wszystkie drzwi – i widzę ciemność. Nawet z pilota jak otwieram nic nie pali się – tylko ręcznie
copyfield

Postprzez black_pablo » 6 sie 2012, 14:13

sprawdź czy jakieś napięcie idzie przy otwieraniu drzwi

bezpiecznik jest cały na 100%

wykręć lampkę i zobacz czy ścieżka przy ustawieniu door nie jest uszkodzona nic innego nie przychodzi mi do głowy
Forumowicz

Od: 14 kwi 2011, 09:47
Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL

Postprzez copyfield » 6 sie 2012, 18:33

:( Nic nie działa – teraz dopiero zauważyłem, nie działa wskaźnik licznków kilometrów temp, wszystkie zegary nie reagują – (uruchomiłem silnik).ale tablica podświetlona normalnie
Swiatła wszystkie są kierunki także, radio gra
Madzia to kapryśne bydlę ale muszę przyznać, że jak cosik się psuje to przed bramą garażu jedyna pociecha....
szukam teraz w bezpiecznikach
copyfield