wymiana żarówki 323F BJ Sportive – halogen
Strona 1 z 1
Witajcie, jak dobrać się do halogenów w SPORTIVE? najlepiej jak wyjąć cały halogen bo jeden musze wyczyścić w środku.
bikus napisał(a): musze wyczyścić w środku.
jak to wyczyścić? pokaż fotki co tam masz
chyba bez zdjęcia zderzaka to się nie obędzie, przymocowany jest on trzema śrubami do zderzaka.
halogen ma mała dziurkę od kamienia i dostaje się tam woda, przez to w środku jest zasyfiony... chciałem go wyjąć, odkleić szkiełko i wyczyścić odbłyśnik i pomalować na nowo, no i wymienić szkiełko na nowe.
Czyli żeby wymienić żarówki to też cały zderzak trzeba ściągać? porażka...
Czyli żeby wymienić żarówki to też cały zderzak trzeba ściągać? porażka...
jacobs napisał(a):Prawdopodobnie da go się okręcić, zdejmując tylko dolną osłonę silnika.
i może nadkole. Ogólnie to nie pomalujesz tego tak żeby było dobrze od razu Ci to mówię bo sam to przerabiałem. Jak byś chciał szkło to daj znać
o szkle pamiętam
tylko narazie chcę sie do niego dobrać, ogólnie robiłem już kiedyś światła i malowaliśmy czarny plastik sprayem chromowym i dawało to rade
na pewno lepiej niż taki zgniły 
Ja ten temat przerabiałem ze 2 lata temu
Nie musisz nawet całej osłony ściągać, odkręć tylko śrubki najbliżej halogena, wsadź rękę i wyczujesz ze jest jedna śrubka do odkręcenia i tyle. Nic więcej, prosta sprawa jeśli nie będzie zapieczona.
Lampy oddawałem do regeneracji we Wrocławiu. Po tym zanim zamkniesz lampy to dobrze objedz sylikonem. Kup dobre żarówki co by już do tego nigdy nie zaglądać.
Nie musisz nawet całej osłony ściągać, odkręć tylko śrubki najbliżej halogena, wsadź rękę i wyczujesz ze jest jedna śrubka do odkręcenia i tyle. Nic więcej, prosta sprawa jeśli nie będzie zapieczona.
Lampy oddawałem do regeneracji we Wrocławiu. Po tym zanim zamkniesz lampy to dobrze objedz sylikonem. Kup dobre żarówki co by już do tego nigdy nie zaglądać.
Strona 1 z 1