Witam.
Potrzebuję informacji na temat budowy zderzaka w 323F Bj z 1999r. 2.0 DiTD.
Mój samochód został uszkodzony po kolizji z psem do wymiany kwalifikuje się zderzak i kilka innych rzeczy. Wcześniej Mazda była uszkodzona w podobny sposób ale to przed moim jej zakupem ok 5 lat temu.
W chwili obecnej szukam zderzaka ale nie wiem czy zderzak był wzmacinany jakąś belką montowaną do podłużnic? Obecnie nie mam założonej takiej belki, jest samo tworzywo.
Ptyanie! CZy za zderzakiem powinna znaleść się belka?
Zderzak-belka
Strona 1 z 1
Orginalnie są tam chyba takie dwa "grzybki", które mają przejąc siłę uderzenia, są one przykręcone do podłużnic. Ale w sprzedaży są też wzmocnienia w formie belki, gdybyś był zainteresowany to mam taka belkę nową, miała być założona u mnie, ale blacharz w końcu zostawił te "grzybki"
- Od: 23 paź 2009, 12:34
- Auto: 323F DiTD '99
Tak, takie "grzybki" są i w moim aucie.
CZyli stosuje się to zamiennie? Teraz pytanie czy do każdego typu zderzaka da się zamontować taką belkę? I czy te "grzybki" przylegają do zderzaka? W moim aucie nie przylegają.
Uszkodzenie powstało w czasie mrozu ok -20 st.C i zastanawiam się czy taka belka nie zmniejszyłaby strat.
CZyli stosuje się to zamiennie? Teraz pytanie czy do każdego typu zderzaka da się zamontować taką belkę? I czy te "grzybki" przylegają do zderzaka? W moim aucie nie przylegają.
Uszkodzenie powstało w czasie mrozu ok -20 st.C i zastanawiam się czy taka belka nie zmniejszyłaby strat.
- Od: 18 cze 2008, 08:19
- Auto: Mazda 323F BJ 2.0 DITD
Strona 1 z 1