Witam
Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na mój problem więc postanowiłem zapytać was.
Wymieniałem dziś żarówkę H4 w przednim lewym reflektorze i zamiast odgiąć sprężynkę przytrzymującą żarówkę to po prostu całą ją wyciągnąłem. Problem jest taki, że teraz nie idzie tej sprężyny zamontować. Nie wiem czy coś się tam ułamało czy ja po prostu nie umiem tego zrobić, ale jeżdżę teraz z luźną żarówką. Można to jakoś zrobić czy jednak trzeba z taką pierdołką do mechanika lub serwisu się udać?
Problem z sprężynką przy wymianie żarówki
Strona 1 z 1
tak idzie to samemu zrobić musisz pokombinować drucik wchodzi ładnie w jednym położeniu jak nie wiesz w jakim zobacz sobie na 2 reflektorze, a czy ułamałeś nic to nie wiem może drucik powyginałeś też nie wiem jasnowidzem nie jestem. Wymiana H4 to prosta robota dostęp jest w miarę ok z każdej strony także trzymam kciuki i pokombinuj jeszcze trochę a jak nic nie wyłamałeś wygiąłeś to zaskoczy 

- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
Za bardzo zobaczyć jak zamocowane jest w drugim reflektorze to nie idzie bo niby jak, jeśli jest to montowane od dołu a tam nic nie widać. Z samą sprężynką to dziś ponad 30min się bawiłem i nie wiem co tam jeszcze można wymyśleć.
-
GeerbiL
Strona 1 z 1