Cześć,
Czy ktoś z was może wie (lub mógłby sprawdzić) jaki rozmiar mają śruby trzymające boczki kanapy?
Po każdej stronie jest jedna śruba na dole, przykryta wykładziną na rzepie.
Właśnie przypadkowo odkryłem, że u mnie obie śruby straciły łebki i nic nie trzyma boczków.
Jak znajdę wolną chwilę to chciałbym je spróbować wydłubać, tylko najpierw chcę zrobić mały rekonesans...
Sruby trzymające boczki kanapy.
Strona 1 z 1
straciły łebki?... ciekawe jak
a tak od rzeczy z tego co pamiętam to są bodajże śruby M8 na klucz 14
a tak od rzeczy z tego co pamiętam to są bodajże śruby M8 na klucz 14
- Od: 28 lut 2009, 13:21
- Auto: 323BJ FP
Raczej 14. Urywają się bardzo łatwo – przerdzewiałe są zawsze z racji tego, że wychodzą w nadkolach. U mnie jedna z nich urwała sie właśnie przy próbie odkręcenia, a potem trzeba było ją podgrzewać spawarką od strony nadkola, żeby wykręcić – nie było łatwo. Potem musiałem zabezpieczać i konserwować nadkole.
- Od: 8 maja 2010, 08:57
- Auto: BJ, 1.5 benz. 1999
U siebie odkręcałem i nawet udało się bez ukręcenia. Jeżeli potrzeba zdjąć plastiki te z bagażnika to nie trzeba odkręcać tych boczków. Od góry są nasadzane plastikowym zaczepem w metalowe ucho. Wystarczy mocniej pociągnąć boczek do góry i ten zaczep powinien wyskoczyć. Z nałożeniem troszkę trudniej ale też spokojnie najdzie.
- Od: 24 lut 2008, 16:33
- Auto: Honda CR-V
Hyundai Getz 1.1
Była Mazda 323F BJ FS 2.0
Strona 1 z 1