Witam wszystkich forumowiczow mam takie pytanie czy w BJ bylo takie zamykanie dzrzwi po przekroczeniu 20 km/h? nie wiem dokladnie czy 20 ale czy ogolnie zamykaly sie podczas jazdy?
z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Zamykanie drzwi- zapytanie
Strona 1 z 1
Co masz na myśl zamykanie po przekroczeniu pewnej wartości ? czy chodzi o jakąś automatyczną blokadę ? .
Jezeli tak to pierwsze słysze o takim czymś , a po drugie ewentualnie to musiało by byc sterowane kompem i jakimś czujnikiem predkości , a to pewnie już jakaś wersja limited musiała by byc , bo chyba takich bajerów nie wsawiali by do wersji podstawowej , no ale mogę sie mylić.
Jezeli tak to pierwsze słysze o takim czymś , a po drugie ewentualnie to musiało by byc sterowane kompem i jakimś czujnikiem predkości , a to pewnie już jakaś wersja limited musiała by byc , bo chyba takich bajerów nie wsawiali by do wersji podstawowej , no ale mogę sie mylić.
wiem ze takie cos bylo w Chrysler Voyager ze po przekroczeniu 20 km/h to sie drzwi zamykaly, a pytanie na temat mady jest bo ojciec mial tez taka maze ale z listopada 2003 i ze mu sie zamykaly automaycznie jak przekroczyl 10-20 km/h albo mogl sie mylic skoro o tym tez pierwszy raz slyszyz.
1- Byla Mazda 323f BJ 1.5 2000r. 2- Obecna Mazda 323f BJ 2.0 DiTD 2003r. 3- potem Mazda 6 lub 3 nastepca 323F :D:D
- Od: 6 maja 2009, 22:16
- Auto: Mazda 323f BJ 2.0 DiTD 2003r
witam zgadzam sie z siwym sa takie auta ja miałem to w chryslerze 300M , mercedesie , audi i jest to teraz juz standart. To jest fabrycznie montowana blokada drziw (antynapadówka) zeby nie mozna było kogos z fury wyciągnąć. W mazdzie nie słyszałem o takim zabespieczeniu , chociaz kumpel w starej 626 miał juz co s takiego.
-
glacek
jesli dobrze mi sie zdaje to renault, citroen lubia sie w takie rzeczy bawić a w maździe nic na ten temat nie słyszałem. Bo to nie tylko czujnik prędkości ale jeszcze zderzeniowy czyli połączenie z poduszkami zęby ci się takie drzwi otwarły podczas wypadku
- Od: 20 mar 2010, 10:54
- Auto: 323F 98 1.5
Aha moze to poprotu jakies zakłocenie bylo bo prawe tylne drzwi nie chodzily, centralny zamek i moze z tego sie tak robilo ze zamykało te drzwi, czy to mało prawdo podobne?
1- Byla Mazda 323f BJ 1.5 2000r. 2- Obecna Mazda 323f BJ 2.0 DiTD 2003r. 3- potem Mazda 6 lub 3 nastepca 323F :D:D
- Od: 6 maja 2009, 22:16
- Auto: Mazda 323f BJ 2.0 DiTD 2003r
Strona 1 z 1