ABS w DiTD 99r. w standardzie?
Strona 1 z 1
Witam,
szukałem trochę na forum ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.
Czy Mazdy 323f DiTD z 99r. 90KM maja w standardzie ABS ? Bo w mojej, wydaje mi się, że nie ma, a jak obliczam składki na OC to wyskakuje mi że w standardzie powinno być ABS. To jak w końcu z tym jest?
szukałem trochę na forum ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.
Czy Mazdy 323f DiTD z 99r. 90KM maja w standardzie ABS ? Bo w mojej, wydaje mi się, że nie ma, a jak obliczam składki na OC to wyskakuje mi że w standardzie powinno być ABS. To jak w końcu z tym jest?
- Od: 21 cze 2008, 13:33
- Auto: Mazda 323f (BJ) TD 2.0 1999r.
Z tego co się dowiedziałem to w standardzie w DITD przed FL nie było ABS.
Ja nie mam ABS, sprawdź czy masz na tylnych kołach bębny czy klocki, jak bębny to nie ma ABS.
Pozdrawiam
Ja nie mam ABS, sprawdź czy masz na tylnych kołach bębny czy klocki, jak bębny to nie ma ABS.
Pozdrawiam
tgrzebien napisał(a):Witam,
Bo w mojej, wydaje mi się, że nie ma, a jak obliczam składki na OC to wyskakuje mi że w standardzie powinno być ABS. To jak w końcu z tym jest?
A co ma składka OC do ABSu bo nie bardzo rozumiem? jak jest ABS to jest drożej , czy co

zazwyczaj jest tak ze jest albo klima, albo abs
ja mam klime, ale nie mam absu hehehe a moj kumpel ma abs ale nie ma klimy
poza tym, powiem Ci szczerze ze mi osobiscie abs tylko przeszkadza, moze nie jestem najbardziej doswiadczonym kierowca na swiecie, ale jednak lubie miec jakakolwiek kontrole nad samochodem, a nie wciskac pedal na maxa i mowic litanie do serca jezusowego zebym sie nie wbil w kolesia przedemna
- Od: 29 kwi 2010, 10:42
Hm abs jest po to żeby ci sie kola nie zablokowały = zerowa kontrola jazdy w tym ze byś sie nie wbił w kolesia przed tobą nic nie zmieni raczej. Ale fakt fakem ze w mazdzie to same problemy z nim choć kurcze nie spotkałem tak ubogiej wersji jeszcze przeważnie sa ful opcja co najwyżej bez elektryki z tylu.
- Od: 20 mar 2010, 10:54
- Auto: 323F 98 1.5
Witam. Przed fl nie wszystkie bj miały ABS. To czy z tyłu są bębny czy tarcze nie ma znaczenia. W mojej mazdzie z tyłu sa bębny i jest ABS. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
pron napisał(a):zazwyczaj jest tak ze jest albo klima, albo absja mam klime
Coś w tym jest ja też tak mam, a jaką masz wersję GLX?
topik napisał(a):To czy z tyłu są bębny czy tarcze nie ma znaczenia
ABS jest wtedy na wszystkie cztery łapy? czy tylko przednią oś, gdzieś czytałem że są auta z ABS tylko na przodzie, ciekawe czy w Maździe też tak robili.
Pozdrawiam
YgooR napisał(a):ABS jest wtedy na wszystkie cztery łapy? Pozdrawiam
Jest na wszystkie cztery koła.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
RF2A
Dzięki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
zgadzam sie z kolega. mam z tylu bebny i mam abs no i klime tez ale brak tylnych elektrycznych szybtopik napisał(a):Witam. Przed fl nie wszystkie bj miały ABS. To czy z tyłu są bębny czy tarcze nie ma znaczenia. W mojej mazdzie z tyłu sa bębny i jest ABS. Pozdrawiam
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
Jak to można wiec wątpliwości czy ma się abs czy nie, jedno walnięcie w hamulce i już wiadomo, nie ma znaczenia czy ma się 4 tarcze czy 2 abs działa na wszystkie koła. Ja mam po FL mam abs (denerwuje mnie czasem) klimę, ale też z tyłu korbki 
ja nie mam ABSu, mam klime, z przodu elektryczne szyby (323f 99r 2.0ditd )
przemo12345 napisał(a):ja nie mam ABSu, mam klime, z przodu elektryczne szyby (323f 99r 2.0ditd )
ja w 1.5 ZL 99' GLX mam taki sam zestaw, a z braku ABS'u to jestem nawet zadowolony
Bez Mazdy nie ma jazdy
- Od: 3 sty 2011, 12:11
- Auto: 323F'99 BJ 1.5 GLX Twilight Blue Mica LPG KME Nevo
A jak nie macie abs to i tcs tez nie ?
Jaką ja mam wersję , jeżeli mam abs, tcs, wszystkie szyby el., klimę, elektr szyberdach itd.. ?
Nie wiem dlaczego cieszycie się z braku abs...odpukać...
Kurcze, myślałem, ze prawie wszystkie mazdy bj na naszym rynku mają to wszystko...
Jaką ja mam wersję , jeżeli mam abs, tcs, wszystkie szyby el., klimę, elektr szyberdach itd.. ?
Nie wiem dlaczego cieszycie się z braku abs...odpukać...
Kurcze, myślałem, ze prawie wszystkie mazdy bj na naszym rynku mają to wszystko...
- Od: 8 maja 2010, 08:57
- Auto: BJ, 1.5 benz. 1999
decadent napisał(a):A jak nie macie abs to i tcs tez nie ?
TCS też nie, przecież TCS korzysta z czujników ABS'u
decadent napisał(a):Jaką ja mam wersję , jeżeli mam abs, tcs, wszystkie szyby el., klimę, elektr szyberdach itd.. ?
Twoja wersja to EXCLUSIVE (chyba)
decadent napisał(a):Nie wiem dlaczego cieszycie się z braku abs...odpukać...
Jechałem Mazdą z ABS'em siostry zimą i ABS włączał się jak dla mnie zbyt często, może jest to kwestia przyzwyczajenia ale nie byłem wsatnie przewidzieć gdzie samochód się zatrzyma.
decadent napisał(a):Kurcze, myślałem, ze prawie wszystkie mazdy bj na naszym rynku mają to wszystko...
też tak myślałem
Bez Mazdy nie ma jazdy
- Od: 3 sty 2011, 12:11
- Auto: 323F'99 BJ 1.5 GLX Twilight Blue Mica LPG KME Nevo
Możesz mieć rację z tym abs'em – zimą u mnie także załączał się dość często, a co najmniej dwa razy byłem bardzo zdziwiony, że się załączył....
A, jeszcze jedno – mam wszystkie te ekskluzywne dodatki, a nie mam alufelg – wiem też, że na pewno oryginalnie ich nie było w mojej madzi. Chyba w silnikach 1.8 oraz dieselach były w oryginale.... Dziwna polityka...
A, jeszcze jedno – mam wszystkie te ekskluzywne dodatki, a nie mam alufelg – wiem też, że na pewno oryginalnie ich nie było w mojej madzi. Chyba w silnikach 1.8 oraz dieselach były w oryginale.... Dziwna polityka...
- Od: 8 maja 2010, 08:57
- Auto: BJ, 1.5 benz. 1999
Strona 1 z 1