ok, sam sobie poradziłem. Jak ktoś będzie miał problemy z kierunkowskazami i zgadaką gdzie się wpiąć ze swoją centralką od pilota to tak:
1) Szukamy modułu przerywacza migaczy (flasher) jest on zaraz za kostka (niebieska), ktora steruje centralnym zamkiem. Jak nie mozemy znalezc to wlaczamy migacze i przykładamy rękę do kazdej kostki i powinnismy wyczuc delikatne uderzenia (cos w tym stylu

Kostka jest prawie na samym koncu za bezpiecznikami, najblizej karoserii. w poprzednim moim poscie widac ja na zdjeciu nr.2, nad ta niebieska kostka od centralnego!
2) Odnajdujemy kabel zielono-biały i zielono czarny, na rysunku piny: "G" i "D"

3) Wpinamy się naszymi kabelkami od nowej centralki do przewodów kierunkowskazów. Ja miałem w miarę nową centralkę i nie potrzebowałem diod prostowniczych (bo sa juz w niej wbudowane) ale starsze moga je potrzebowac. Jak ktos ma jeden kabel dla kierunkowskazow to mozna sprobowac wpiac sie w kabel od awryjnych (hazard) pin "H" lub podlaczyc jeden kabel (rozdzielajac go na 2 przewody) pod kable migaczy.
To chyba na tyle

nie ma co szukać przeowdów pod kolumna kieronicy bo sa tam inne kolorki i jeden wielki pęk kabli!