smagur napisał(a):wertopser napisał(a):Jacekm_ ja mam u siebie na liczniku kontrolke otwartych drzwi ale prawdopodobnie zaroweczka mi sie tam spalila bo nic sie nei swieci
Niech ktoś wklei fotkę tej kontrolki. Wydaje mi się w że w dieslach chyba nie ma takiej kontrolki
Pronto:

Zdjęcie co prawda z MPV w wersji diesel, ale licznik jak widać taki jak w BJ. Możliwe więc, że nasze liczniki też mają kontrolkę tylko nie podłączoną. BJ'ki z działającą kontrolką nie udało mi się jeszcze wyhaczyć. Wiem natomiast, które mają kontrolkę rezerwy płynu do spryskiwaczy ale to już inna historia.
bg_wolf napisał(a):A teraz pytanie trochę z innej beczki ale dotyczące przycisku AUTO

A mianowicie na jakiej zasadzie działa Wam to AUTOmayczne otwieranie okien, bo u mnie chyba to szwankuje i czy nacisnę w górę czy w dół dziwnie to działa :/
U mnie AUTO działa przy włączonym zapłonie i jeszcze chwilę po wyłączeniu zapłonu i przestaje działać po kilku sek. (nie liczyłem) lub otwarciu drzwi – tak samo działa jego podświetlenie, tylko wtedy, gdy jest aktywny.
Ogólnie to jest skonstruowane tak, że przycisk ma 2 stopnie, czyli naciskając bądź ciągnąc słabiej mamy normalne otwieranie/zamykanie a wciskając bądź ciągnąc mocniej uruchamia się funkcja AUTO, która podnosi/opuszcza szybę do końca.
Jeśli po uruchomieniu AUTO chcę przerwać zamykanie/otwieranie to wciskam/ciągnę znowu przycisk lekko i szyba się zatrzymuje, jeśli nacisnę/pociągnę mocno od razu rusza w drugą stronę. Ot cała zasada działania.