Podświetlanie przycisków/przełączników/ kontrolek konsoli
Czesc. Koledzy mozecie mi powiedziec czy dziala wam kontrolka na zegarach od swiatel mijania tzn czy jak wlaczacie swiatla sie ona zapala?? Mam zarowke wrzucona i nawet nie jest spalona bo sprawdzalem a nie swieci mi ona, a nie wiem jak bylo kiedys bo nie jestem pierwszym wlasnicielem
. Pozdrawiam i dzieki za pomoc 
- Od: 28 wrz 2009, 07:49
- Auto: Byla Mazda 323 2.0 DiTD 2000r 90KM
obecne VOLVO V40 2003r 116KM
No wersje mam przed liftem. A co najlepsze w liczniku jest dioda wrzucona ale nie swieci. A kiedys na forum przegladalem sobie zdjecia i widzialem ze na jednym ze zdjec jest taka diodka, a fajny temacik jest bo wygodniej jest jak swieci na desce nie trzeba zerkac na bok tylko spojrzec czy swieci i wiadomo ze swiatla sa zapalone:)
- Od: 28 wrz 2009, 07:49
- Auto: Byla Mazda 323 2.0 DiTD 2000r 90KM
obecne VOLVO V40 2003r 116KM
Tam jest trochę "nieaktywnych" żarówek z racji tego, że licznik jest do benzyny, diesla, różnych wersji wyposażenia (np. kontrolka płynu do spryskiwaczy) itd., ale powiem szczerze, że kontrolki świateł mijania sobie nie przypominam.
nie ma w ogóle takiej kontrolki od świateł mijania, jedynie nieaktywna kontrolka od spryskiwaczy i drzwi

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
smagur napisał(a):Borysss napisał(a):smagur, a jak go wyjąć?
osobiście zdejmowałem cały panel przedni ten co obejmuje sobą nawiwy i pokrętła klimy i wentyalcji.Wkłądając ręke od stony kierowcy pasażera wyczujesz po bokach tego panelu spinki.. trzy na kazdą ze stron. Jest troche kombinowania i gimnastyki ale tak jest najpewniej że nic nie połamiesz. W sumie wystarczy wypchnąć tylko góre bo wtedy łątwo wypchnąć z gniazda włacznik na zewnątrz... tez jest na spinki
Mam pytanie odnosnie przycisku awaryjnego czy musze zdjąć cały panel i wycisnąc ten przełącznik czy da się go jakoś od tyłu wypchnąć bez rozbierania panelu. I jakie tam żarówki wchodzą,Jak one wyglądają
Borys napisał(a):Ja wypychałem chyba przez radio.
Witam. Ja też tak robiłem. Musisz wyjąć to co masz pod nawiewami, czyli zegarek lub radio. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
potrzebujesz b. cienki płaski i długi wkrętak (śrubokręt) i delikatnie musisz przygiąć listki od góry i od dołu. Właśnie ostatnio tą rzecz wymieniałem oraz lampkę przycisku w panelu sterowania pod kierownicą po lewej stronie. Potwierdzam, żaróweczka jest z wąsami z krótką banieczką

obecnie Kia QL
OK. dzieki wszystkim za odpowiedz , idę próbować , moze się uda bez żadnych szkód
Fajny bajer

obecnie Kia QL
Co do podświetlania przycisku od świateł awaryjnych to nic nie trzeba kombinować tylko najpierw od przodu wyjmujemy przycisk (z wyczuciem) a następnie śrubokrętem płaskim u góry i od dołu lekko podwadzamy i wyjmujemy do środka, odpinamy kostkę i z boku mamy żaróweczkę przekręcamy w lewo i wyjmujemy. Nie trzeba sięgać od tyłu czy coś rozbierać wyjmuje się to bardzo łatwo.
Neonixos666 dobra wiadomość , musze tylko taki długi srubokręcik zorganizować
sam przyciska to normalnie palcami góra dół góra dół bez śrubokręta a potem reszta siedzi na wciskach wiec śrubokręt byle jaki aby płaski był i tylko od góry i od dołu i wyciągamy do środka. BJ to tak proste samochody że aż miło moja jest z 2003 roku ale prościzna została z 1999 
I to jest najfajniejsze w tym wszystkim.

obecnie Kia QL
Ludzie, przecież w tym wątku pisałem o wymianie żaróweczki w przycisku awaryjnych bez zdejmowania panelu.
Wymieniłem i wszystko opisałem !
Nie chce się nawet poczytać ? Jest na stronie 9.
Nie jest tak hop – u mnie nie dało się poprzez podważanie wyjąć przycisku, trzeba było go wyrwać, a potem przykleić. Ma on taki zaczep, który w oryginale jest stopiony z obudową. Łatwo to przykleić, bo zaczep i tak trzyma sam w sobie, ale po wyjęciu przycisku jest wyrobiony, więc trzeba chociażby kropelkę.
Lepiej spróbować najpierw tak jak radzi Borys, bo tym podważaniem to można sobie szkody narobić....
Mam BJ przed liftem, może po lifcie jest ten przycisk nieco inaczej skonstruowany...
Wymieniłem i wszystko opisałem !
Nie chce się nawet poczytać ? Jest na stronie 9.
Nie jest tak hop – u mnie nie dało się poprzez podważanie wyjąć przycisku, trzeba było go wyrwać, a potem przykleić. Ma on taki zaczep, który w oryginale jest stopiony z obudową. Łatwo to przykleić, bo zaczep i tak trzyma sam w sobie, ale po wyjęciu przycisku jest wyrobiony, więc trzeba chociażby kropelkę.
Lepiej spróbować najpierw tak jak radzi Borys, bo tym podważaniem to można sobie szkody narobić....
Mam BJ przed liftem, może po lifcie jest ten przycisk nieco inaczej skonstruowany...
- Od: 8 maja 2010, 08:57
- Auto: BJ, 1.5 benz. 1999
No udało mi się dostac do żaróweczki , ale jest teraz problem bo objezdziłem całe miasto i nie moge takiej żarówki dostać , nawet w Intercars nie maja , . Ma ktoś namiary na jakiś sklep z takim towarem?
karmazyn33 napisał(a):No udało mi się dostac do żaróweczki , ale jest teraz problem bo objezdziłem całe miasto i nie moge takiej żarówki dostać , nawet w Intercars nie maja , . Ma ktoś namiary na jakiś sklep z takim towarem?
Nie szukaj w sklepach motoryzacyjnych, kupisz ją w pierwszym lepszym serwisie elektronicznym.
-
andii