Pilot do fabrycznego radia

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Alteec » 7 wrz 2015, 10:01

Witam.
Może ktoś będzie umiał pomóc, mam problem z pilotem do fabrycznego radia, a mianowicie:

Gdy zakupiłem Mazdę, auto miało zainstalowane radio Kenwood więc normalna sprawa że pilot nie działał, ale serce bolało widząc pilota który tylko sobie jest więc zakupiłem radio od Mazdy Premacy. Jest to radio z CD na 2-din. Niestety pilot nie chce tego radia poprawnie obsługiwać. Gdy robię głośniej to jest zmieniany utwór a gdy robię ciszej to zmieniana jest stacja radiowa. I to wszystko co w nim działa.
W zamierzchłych czasach pilot obsługiwał radio kasetowe na 1-din. Może tu jest problem? Może piloty obsługujące radia kasetowe 1-din różniły się od tych obsługujących radia z cd 2-din?
Może ktoś przerabiał taki problem i umie pomóc?
Będę wdzięczny za każde info na ten temat.
Pozdrawiam
Kazimierz P.
Początkujący

Od: 20 kwi 2015, 16:54
Auto: Mazda 323f bj 1999 rok
2.0 TD
RF3F Diesel

Postprzez cepo12 » 7 wrz 2015, 12:58

Alteec napisał(a):Może tu jest problem? Może piloty obsługujące radia kasetowe 1-din różniły się od tych obsługujących radia z cd 2-din?
Chyba odpowiedziałeś sobie na pytanie:)
Obrazek
Klubowicz

Od: 30 maja 2012, 22:07
Auto: Jest – >rx 8 zawrotne 1.3 doritos
Trochę tego było – >
X9
323f bj ba bgx2
Mpv

Postprzez Alteec » 8 wrz 2015, 08:14

Witam.
Dzięki za odpowiedź.
Zakupiłem pilota od lifta, niedługo przyjdzie to zamontuje i wszystko stanie się jasne :)
Pozdrawiam
Początkujący

Od: 20 kwi 2015, 16:54
Auto: Mazda 323f bj 1999 rok
2.0 TD
RF3F Diesel