wymiana stacyjki+komputer+immo

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez rossadhd » 28 sty 2015, 00:47

Witam.
Stało się zgubilem zapasowe kluczyki do 323f bj 2002.Auto stoi już kilka dni pod domem.Dzwoniłem już do kilku tzw. fachowców,ceny od 450 zł.
Mam pytanie,gdybym wymienił stacyjke,immo,komputer to auto chodzilo by jak trzeba?Czy wystarczyloby wymienić stacyjke i przeprogramowac kluczyk?
Ta pierwsza możliwość wychodzi taniej,ale czy będzie działało jak trzeba?
Pozdrawiam
rossadhd

Postprzez mp8 » 28 sty 2015, 14:59

Wydaje mi się musisz cały komplet wymienić. Ja do sportiva za 300 kupiłem taki zestaw na allegro.
Forumowicz

Od: 12 lip 2014, 17:09
Auto: 323f BJ 2.0 PB+LPG Sportive

Postprzez mekp » 28 sty 2015, 21:58

Ale potem zostają Ci jeszcze zamki drzwi do zmiany lub zmiany zapadek, tak czy inaczej bez wizyty u fachowca będzie ciężko.

pozdrawiam
Forumowicz

Od: 12 cze 2014, 23:58
Auto: Mazda 323F 1.8 NARDI-TORINO 2000r +LPG BRC

Postprzez rossadhd » 12 lut 2015, 13:49

A wiec udało się w taki sposób,przyjechała jedna z firm,Panowie na miejscu dorobili kluczyk i przeprogramowali immo doslownie w lekko ponad godzinę.Cena z dojazdem w jedną stronę 60 km to 450 zł.Czekam jeszcze na wkładkę od centralnego,bo poprzedni "fachowiec" na jej podstawie miał dorobić klucz,potem miał przyjechać i przeprogramowac immo,po tygodniu przyznał się,że jednak nie poradzi sobie,bo to jakiś
dziwny model he he,od dwóch tygodni nie odbiera telefonów,ani nie odpisuje na eski,dziwny fachmen mi się trafił.Ostrzegam wszystkich,omijajcie miasto Zbąszyń,jeśli chodzi o takie uslugi.
rossadhd