Witam mam problem trzeszczy głośnik , poniżej zamieszczone są zdjęcia tego własnie głośnika . Chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość naprawy , czy też nadaje się już do kosza . Z góry dzięki za odpowiedz . Pozdrawiam
Ten głośnik ma już naprawdę dosyć Ceny głośników (takich jak na foto) nie są wysokie. Zainwestuj w parę nowych i będzie jeszcze grało. Reanimacja to strata czasu, a i tak będzie lipa
a jak bym kupował to do przodu 5x7 do tylnych drzwiach też takie a na tylna półkę 6x9 ? BJ sedan rok 99 i muszą być 25 wat czy jak ? jestem zielony w tym
Nie nie muszą być 25 watowe, i tak samo nie muszą to być głośniki 5x7. Ja u siebie zmieniałem głośniki to wstawiłem głośniki okrągłe fi 165mm i do tego dokupiłem adaptery. A z tyłu w drzwiach u mnie były 165mm seryjnie. Z tym że ja mam bj z 2001 czyli juz po lifcie ale to sie chyba raczej nie zmieniło. A jakbyś chciał dowiedzieć się czegoś więcej polecam lekturę tego wątku: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=9372
A w tylnych drzwiach nie ma puszczonych kabli tak? Fabrycznie nie było montowane głośniki ? Mam jakieś radio z JVC i myślę nad kupnem oryginału tylko ze mam tą wstawke coś ala komputer tylko ze jest tam temperatura i czas a radio jest tak duże ze zajmuje dwa wejścia. Ten kabel od niby komputera podpina się do radia czy jak to jest?
U mnie seryjnie były głośniki w tylnych drzwiach więc przewody miałem. Niestety nie wiem czy wszystkie mazdy 323f bj miały tam seryjnie przewody do głośników. A co do radia to niestety nie pomogę ponieważ kupiłem swoją bejotkę z innym radiem niż seryjne więc nie wiem jak to tam było zamontowane.