Automatycznie rygluje drzwi po przekręceniu kluczyka. Jak to wyłączyć?? [ROZWIĄZANY]

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez pabloBJ » 4 lis 2014, 12:38

Witam serdecznie!!!
No i problem. Po przekręceniu kluczyka do pozycji zapłonu drzwi po sekundzie są ryglowane i tak do momentu wyłączenia zapłonu. Coś się stało?? Nigdy tak nie miałem?? Dodam,że wczoraj moja dziewczyna nie mogła otworzyć drzwi z pilota i otworzyła je bezpośrednio z kluczyka... Po wejściu do auta nie mogła wyłączyć alarmu zadnym przyciskiem na pilocie i wróciła tramwajem do domu /a co/. Przyjechałem z zapasowym kluczykiem i teraz jeżdżę na zapasie i takie rzeczy się dzieją. Nie chce tego ryglowania bo w przypadku kolizji jest to bardzo nie praktyczne. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

edit: Czy problemem może być rozkodowanie pierwszego pilota/tego którego używało moje dziewcze/ a efektem ubocznym tego właśnie jest ryglowanie drzwi na drugim pilocie??

edit 2 Przed chwilką zrobiłem kodowanie pilota wg instrukcji zamieszczonej na forum. Pilot pierwszy /ten który miała na początku moja dziewczyna/ nie odpowiada całkowicie – po nacisnieciu przycisku świeci się lampka na pilocie lecz pilot jakby nie istniał, drugi pilot – ten dobry – działa jak należy. Zakodowałem ponownie lecz problem pozostał – zamek dalej rygluje się przy pozycji zapłon :( piloty mam z głowy – wiem, że one chyba nie są winne...
Ostatnio edytowano 11 lis 2014, 14:10 przez pabloBJ, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 3 lis 2014, 13:27
Auto: 323F 99' BJ, 1.5 Pb

Postprzez pabloBJ » 5 lis 2014, 22:01

Temat do zamknięcia. Problem rozwiązany. Włączona była funkcja KOMFORT w alarmie- SUPER FORTECA-. Rozwiązanie: Włożyć kluczyk do stacyjki, przekręcić do zapłonu następnie wcisnąć i przytrzymać przycisk otwierania na pilocie przez 3 sekundy /w zależności od pilota wciska się różny przycisk/. Po wszystkim alarm się odezwie i funkcja zostaje dezaktywowana. Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 3 lis 2014, 13:27
Auto: 323F 99' BJ, 1.5 Pb