Jak zdjąć tylny zderzak Mazda 323 BJ ???
Strona 1 z 1
Witam, jak w temacie mam problem ze zdjęciem tylnego zderzaka. Macie może jakaś fotorelacje albo miejsce umieszczenia śrub mocujących zderzak
? Spędziłem pół dnia na zdjęcie i nic, coś trzyma go dalej
? Dzięki z góry.
- Od: 13 lut 2014, 12:18
- Auto: Mazda 323F 2003 1.6 benzyna 98KM
jeśli dobrze pamiętam to od tyłu zderzaka są 4 śruby (o ile się odkręcą) i po bokach mocowania do błotników, ja rok temu poległem na jednej śrubie, która się obracała w nieskończoność...
Odgrzeje troche kotleta. Ale moze sie przyda innym. Wiec zderzk glownie trzymaja 4 sruby chyba 10mm. Dwie odkrecamy od strony bagaznika. Natomiast dwie kolejne sa od spodu, zazwyczaj zardzewiale. Bez dobrego srodka do tego typu rzeczy nawet nie podchodzcie. W moim przypadku trzeba bylo je przyspawac do sasiadujacej blachy. Otoz samo mocowanie wyglada tak ze do zderzaka przymocowane sa dwie blachy. W ktorych dopiero zamocowane sa te sruby. Maja one plaski leb i sa chyba wbite na cos w rodzaju wieloklinu (podobnie jak szpilki w piastach). Problem z odkreceniem pojawia sie gdy zaczna sie one obracac. Mnie uratowala wizyta na kanale i przyspawanie ich do tych blach. Jest na tyle miejsca aby dosc migomatem. Jesli je odkrecicie to reszta jest banalnie prosta.
Troche chaotycznie ale chyba zrozumiecie.
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Troche chaotycznie ale chyba zrozumiecie.
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Strona 1 z 1