Witajcie!
Szukałem, szukałem, i nie znalazłem podobnego problemu, więc postanowiłem założyć nowy temat. Jeśli się powtarzam to z góry przepraszam i proszę nie kasujcie tego tematu.
Otóż, chcę zmienić radio w mojej Madzi, Mazda 323f BJ z 2002 roku, ale mam kilka warunków, musi to być 2DIN, DVD, z GPS, kamerą cofania, USB, CD, karty pamięci, nie musi mieć pilota ale koniecznie powinno mieć możliwość podłączenia sterowania z kierownicy. Jest dużo takich "cudeńków", ale problem w tym że nie mam zielonego pojęcia które bez kłopotu podłączę pod kierownicę. Jeśli chodzi o cenę, to nie mam większych ograniczeń, powiedzmy że do 3000 zł.
Jest ktoś z Was w temacie i podpowie? Z góry dziękuję.
Pozdrawiam – Wagant
Wymiana radia 2DIN
Strona 1 z 1
Jest taki dział na forum jak Car -audio tam zapytaj .
Jak chcesz wybrać radio to raczej udaj się do sklepu i tak ci doradzą co dany model ma a najszybciej przejrzyj strony czołowych producentów dużo tego nie ma ,ja rozważałem Pionka ale nie z takim wypasem jak ty chcesz bo mnie to nie potrzebne i tak jak koledzy piszą fura za 6 tysi a radio za 3 tysie i bój się o szyby bo jakiś debil będzie chciał wyjąć radyjko i nawet jak solidnie zamontujesz to rozwali pół samochodu ale twój samochód ,twój wybór .
Ja zrezygnowałem z radia 2 DIN na rzecz JVC z 2 portami usb ,bluetooth ,obsługą iPoda i telefonu ,panel wyjmowany i po problemie nie rzuca się w oczy jak radio z dużym wyświetlaczem .
W Bj-ce każde radio w standardzie 2-DIN wejdzie ,sterowanie będzie w kierownicy po dorobieniu odpowiedniego adaptera np. tutaj : http://www.piloty.pl
Jak chcesz wybrać radio to raczej udaj się do sklepu i tak ci doradzą co dany model ma a najszybciej przejrzyj strony czołowych producentów dużo tego nie ma ,ja rozważałem Pionka ale nie z takim wypasem jak ty chcesz bo mnie to nie potrzebne i tak jak koledzy piszą fura za 6 tysi a radio za 3 tysie i bój się o szyby bo jakiś debil będzie chciał wyjąć radyjko i nawet jak solidnie zamontujesz to rozwali pół samochodu ale twój samochód ,twój wybór .
Ja zrezygnowałem z radia 2 DIN na rzecz JVC z 2 portami usb ,bluetooth ,obsługą iPoda i telefonu ,panel wyjmowany i po problemie nie rzuca się w oczy jak radio z dużym wyświetlaczem .
W Bj-ce każde radio w standardzie 2-DIN wejdzie ,sterowanie będzie w kierownicy po dorobieniu odpowiedniego adaptera np. tutaj : http://www.piloty.pl
xedos1972
Strona 1 z 1