Nie działa regulacja el. lusterek

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez ewemarkam » 25 kwi 2014, 17:09

Witam
Panowie ostatnio przy parkowaniu obniżyłem sobie lusterka. Fajnie zaparkowałem, chce je z powrotem ustawić a tu <dupa> nie idą w górę. I co najlepsze w lewo też. I co jeszcze lepsze to sytuacja ma się tak samo w przypadku obu lusterek. W prawo i w dół mogę śmiało przejechać. Wyjąłem "dżojstik" wyczyściłem w środku, po montażu dalej nie działa. Przemierzyłem miernikiem czy pojawiają się napięcia na kostce no i są, tzn 12V pojawia się po naciskaniu na niego. Może mi ktoś dać namiar na właściwy schemat elektryczny lusterek?
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Forumowicz

Od: 7 sie 2011, 09:19
Auto: 323F BJ DiTD '99

Postprzez radek641b » 8 lip 2014, 21:13

Chciałem dołączyć się do postu kolegi, bo w moim przypadku jest tak jak wyżej napisano. W dół i w prawo działają , a w drugą stronę ni ciorta. Ten joystick niby działa to w czym tkwi problem.
Początkujący

Od: 29 gru 2012, 15:18
Auto: Mazda 323F DiTD bj 1998

Postprzez ewemarkam » 8 lip 2014, 22:46

Nie rozwikłałem tego, a nie mam joysticka aby podmienic. Wygląda na to że wszystko jest ok, tzn napięcia pojawiają się tam gdzie powinny. Nie mam czasu z tym się bawić narazie, nie jest to uciążliwe ale może w przyszłym tygodniu się za to wezmę na całego. Dorwałem gdzieś schemat według niego robiłem pomiary.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Forumowicz

Od: 7 sie 2011, 09:19
Auto: 323F BJ DiTD '99