Witam.
Problem prozaiczny ale mocno denerwujący...
Nagle wycieraczka z tyłu auta podczas pracy ni stąd ni zowąd rozpoczęła hałasowanie podczas pracy. Oczywiście nie jechałem z tym od razu do technika tylko przy okazji poprosiłem o sprawdzenie i co się okazało: podobno lekko przesunięty układ podczas pracy powoduje hałasowanie. Było dobrze może z godzinę a potem znów zaczęło. Co to może być? Czy jest możliwe uszkodzenie silniczka wycieraczki?
Głośna praca tylniej wycieraczki
Strona 1 z 1
być moze wyrobił się plastikowy tryb i to powoduje głosna pracę przeorałeś moze po śniegu lodzie....
zbiera Ci w pełnym zakresie?
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
black_pablo napisał(a):być moze wyrobił się plastikowy tryb i to powoduje głosna pracę przeorałeś moze po śniegu lodzie....
Plastikowy tryb – może to to? Można to osobno dostać czy trzeba wymienić cały silnik wycieraczki?
Zbiera w pełnym zakresie – wszystko chodzi jak trzeba tylko ten głośny hałas podczas jej pracy doprowadza mnie do pasji
---------------
Nowicjusz świata Mazdy... wkraczający w nowy etap życia:)
No moze juz nie taki nowicjusz... :P
Co mamy napisać jak nie wiadomo co padło. Pomysł jest taki: rozbierz i zobacz czy to na pewno tryb.
Przepraszam, ale gdybym się na tym znał, to pewnie bym rozebrał... Wiem tylko i wyłącznie jaki jest skutek – denerwujący hałas.
Może zapytam inaczej uogólniając: czy to jest uszkodzenie silniczka wycieraczki? Pytam, gdyż widziałem takową część i pomyślałem sobie, że mógłby mi ktoś to wymienić i miałbym spokój. Mechanik, u którego byłem, nie zdiagnozował (nie umiał naprawić? sprawdzić?) co jest uszkodzone.
Może zapytam inaczej uogólniając: czy to jest uszkodzenie silniczka wycieraczki? Pytam, gdyż widziałem takową część i pomyślałem sobie, że mógłby mi ktoś to wymienić i miałbym spokój. Mechanik, u którego byłem, nie zdiagnozował (nie umiał naprawić? sprawdzić?) co jest uszkodzone.
---------------
Dopóki się nie zajrzy do środka to nikt Tobie nie powie co jest nie tak. Może się ośka zaciera, może tryby chodzą na sucho... Trzeba wymontować, rozebrać, oczyścić, nasmarować, złożyć, zamontować i będzie dobrze ( chyba
).
Powodzenia!
Powodzenia!
Dziękuję:) Podoba mi się odpowiedź. Jak będę wiedzieć co i jak – poinformuję tutaj.
---------------
Strona 1 z 1