Witam.
Przed samymi świętami w mojej maździe zgasły światła mijania na amen. Mianowanie kiedy je włączam świecą tylko postojówki, a na desce rozdzielczej zapala się kontrolka świateł drogowych. Światła długie świecą. Sprawdziłem bezpieczniki, ale wszystkie są w porządku. Wie ktoś jaka może tego być przyczyna??
Brak świateł mijania
Strona 1 z 1
hmm jak nie jakiś psikus w instalacji to zawsze mogło być zwarcie jakieś, jeszcze możesz sprawdzić żarówki u nas w BJ są H4 czyli 2 włóknowe może było spięcie i poszły włókna od mijania....
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
lalus007 napisał(a):Witam.
Przed samymi świętami w mojej maździe zgasły światła mijania na amen. Mianowanie kiedy je włączam świecą tylko postojówki, a na desce rozdzielczej zapala się kontrolka świateł drogowych. Światła długie świecą. Sprawdziłem bezpieczniki, ale wszystkie są w porządku. Wie ktoś jaka może tego być przyczyna??
Najprawdopodobniej przekaznik i miesci sie pod kierownica,trzeba rozebrac deske
Mam podobny problem i oddaje fachowcowi
-
Iruszsh
Dzisiaj zostawiłem Mazdę u elektromechanika. Po wstępnym sprawdzeniu stwierdził, że to właśnie przekaźnik pod kierownicą tak jak to napisał Iruszsh. Jutro ma być gotowa. Jeszcze mam jedno pytanie. Czy u Was też przy przełączaniu bądź włączaniu świateł słychać takie "pyk"? Dźwięk wychodzi z tej skrzynki (FUSE BOX) bezpieczników/przekaźników umieszczonej pod maską.
- Od: 8 lut 2010, 20:13
- Auto: Toyota Avensis 1,8 VVTI LPG
Witam.
Pewnego dnia rano po zapaleniu silnika i załączeniu świateł,nagle światła mijania znikneły.
Były tylko pozycyjne i długie.Dwa dni poszukiwania, sprawdziłem bezpieczniki,przekaźniki i nawet przełącznik rozebrałem, wszystko O.K.
Kiedy pomysły się skończyły a na forum nic nie wyczytałem,to sprawdziłem żarówki.I tu szok 2 sztuki spalone,nie spotkałem się jeszcze z taką sytuacją.Nie wiem czy doszło do jakiegoś przepięcia że się spaliły jednocześnie.Wymieniłem na nowe i na razie jest O.K.
Pewnego dnia rano po zapaleniu silnika i załączeniu świateł,nagle światła mijania znikneły.
Były tylko pozycyjne i długie.Dwa dni poszukiwania, sprawdziłem bezpieczniki,przekaźniki i nawet przełącznik rozebrałem, wszystko O.K.
Kiedy pomysły się skończyły a na forum nic nie wyczytałem,to sprawdziłem żarówki.I tu szok 2 sztuki spalone,nie spotkałem się jeszcze z taką sytuacją.Nie wiem czy doszło do jakiegoś przepięcia że się spaliły jednocześnie.Wymieniłem na nowe i na razie jest O.K.
-
Macho2001
Strona 1 z 1