Witam Panowie mam pewien problem.
Mianowicie próbowałem podłączyć komputer diagnostyczny do złącza diagnostycznego i wygiołem pin. Oczywiście bardzo mądrze wziąłem kluczyki by odgiąć pin i zrobiłem zwarcie. Poleciała iskra....
Oczywiście pomyślałem ze cos na pewno poleciało....
Odpaliłem samochód i tak: Załączyla się kontrolka check engine. Podświetla się wyświetlacz zegarka ale nie widać cyfer, nie działa mi radio. Dodatkowo światło przeciw mgielne [jakie?] działa ale kontrolka na pulpicie się nie wyświetla. Spaliłem coś czy wywaliło bezpieczniki?
Mazda 323f
1.6 beyna 2001
Zwarcie w 323 F.
Strona 1 z 1
Bezpiecznik zapewne tylko. Weź miernik i sprawdz je. Miernik dlatego ze czesto nie widac czy jest spalony. Jak go znajdziesz to wymien i skasuj bledy. Jak... otoz zdejmij kleme minusowa, wsiadz do samochodu i wcisnij hamulec na 30 sekund. Podepnij kleme i powinno byc ok.
Wysłane z mojego PMP5880D przy użyciu Tapatalk 4
Wysłane z mojego PMP5880D przy użyciu Tapatalk 4
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Tak jest to kontrolka wtrysku o ile się nie mylę. Jeśli sie zapala przy zapłonie i później nie mruga to jest ok.
Pogotowie Komputerowe
Strona 1 z 1